Kodak IM5

Pressemelding fra Kodak 19. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Her kommer KODAK IM5-smarttelefonen: En enklere smarttelefonopplevelse

Det ikoniske fotografimerket Kodak og den spesialiserte mobilprodusenten Bullitt Group annonserte i dag lanseringen av Kodak IM5-smarttelefonen (IM5), en 5" HD Android-smarttelefon som er like brukervennlig som den er smart.

Det enkle og intuitive brukergrensesnittet gir rask og lett tilgang til viktige funksjoner som anrop, meldinger, kamera og kontakter.  Avansert fjernstyringsprogramvare gjør det også mulig for venner og familie å komme med hjelp via PC eller tablet hvis det trengs.

Som forventet av Kodak er bildebehandlingen sentral for telefonens appell, og IM5 gjør det raskt og enkelt å ta, lagre, dele og skrive ut bilder. Det 13 MP hovedkamerat med autofokus leveres med unik bildebehandlingsprogramvare som, med et enkelt knappetrykk, lar brukerne raskt redigere bilder og enten vise dem på mobilen, dele dem på sosiale medier eller skrive dem ut via en tilpasset applikasjon som er kompatibel med hjemmeskrivere og hos mange populære handelsvirksomheter som driver med utskrift (tilgjengelig i deltakende land).

Sier Oliver Schulte, administrerende direktør hos Bullitt Mobile: "Dette er en telefon for kunder som setter pris på verdien og arven til Kodak-merket. Den ser flott ut, er enkel å bruke og gir ekte verdi for pengene."

Ønsket om enkelhet betyr imidlertid ikke at hastighet og ytelse må ofres. Ved å kjøre Android OS (Kit-Kat, som senere oppgraderes til Lollipop) kan den åttekjerners 1,7 GHz prosessoren utvides til 32 GB med et Micro SD-kort. Den leveres også med en egen applikasjonsbutikk (kalt "Apps") som gir brukerne rask og enkel tilgang til et håndplukket utvalg av applikasjoner som passer interessene deres (det er også full tilgang til Google Play).

IM5 er rettet mot kunder som ønsker en smarttelefon som er enklere å bruke enn den de har nå (eller får tilbud om), et markedssegment som – til nå – har vært oversett av håndsettprodusenter.

Tilføyer Eileen Murphy, visepresident for varemerkelisensiering hos Kodak: "Altfor mange minner blir værende i mobiltelefonen, ofte fordi prosessen med å dele dem med andre er for komplisert for brukerne. Det er derfor vi inngikk et samarbeid for å utvikle IM5, den første enheten i en rekke mobilprodukter som tar vår arv og erfaring innen fototeknologi og kombinerer dem med Bullitts ekspertise på lage høykvalitetsprodukter for bestemte målgrupper."

Full spesifikasjon for Kodak IM5-smarttelefonen:

Tilpasset konstruksjon, intuitivt brukergrensesnitt

Fjernstyringsprogramvare

Egen applikasjonsbutikk med håndplukket utvalg av apper

Åttekjerners 1,7 GHz prosessor

5" full HD-skjerm

13 MP bakkamera med autofokus og blits, 5 MP frontkamera

8 GB ROM, 1 GB RAM (kan utvides til 32 GB via Micro SD)

Kodak IM5, i hvit eller svart, blir tilgjengelig globalt, med lansering først i Europa på slutten av første kvartal 2015.

Powered by Labrador CMS