Peter Samuelsson er salgsrepresentant for Norden og de baltiske statene i Taylor Guitars. Foto: Stian Sønsteng

STJERNENE MÅ SELV KJØPE SIN TAYLOR

– De nye Taylor-gitarene gir høyere lyd og en mer langvarig klang. På kjøpet får du en gitar med perfekt intonasjon, sier Peter Samuelsson.

Publisert

Han er salgsrepresentant for Norden og de baltiske statene i Taylor Guitars, og viser sine nye produkter på salgsmessen under Larvik gitarfestival. Disse har et nytt og V-formet spantesystem (bracinig), og Taylor kaller gitarene lydmaskiner.

– Vår V-Class bracing gjør lydbrettet stivere i midten, samtidig som det kan bevege seg mer sideveis. Dette gjør at du får høyere lyd og en mer langvarig klang (sustain), sier Samuelsson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Taylor Guitars ble etablert i 1974, og har hovedkontor i San Diego i USA. Som Norden-representant rapporterer Samuelsson til Europa-kontoret i Nederland.

Vi gir ikke bort noen gitarer; også artistene må kjøpe dem

– Taylor er verdens største produsent av akustiske gitarer, sier han.

– Hvordan vil du beskrive Taylor-gitarene?

– De er kjent for å ha en moderne gitarlyd. Den er velbalansert, og passer godt i dagens musikk.

– Hvor i gitarlandskapet plasserer du Taylor?

Gir ikke bort gitarer

Taylor K24ce. Pris: 37.000,- Foto: Taylor Guitars.

– Vi har en yngre målgruppe, enn for eksempel Martin. Vi er veldig store innen den moderne countrymusikken i USA, men også innen pop og rock. Verdens største stjerne spiller på Taylor, og vi gir ikke bort noen gitarer; også artistene må kjøpe dem.

– Hvem er verdens største stjerne?

– Selv Taylor Swift må betale for gitaren sin, men hun er vel blant dem som tjener mest penger i dag.

– Hvordan er det norske markedet for dere?

– Veldig bra. Vi ønsker at butikkene skal ha et bredere utvalg av modellene våre utstilt, med ulike typer treverk og former, og er ute i seks forretninger, sier Samuelsson.

Taylors gitarer koster fra 4.000 til 60.000 kroner.

– Hvilket inntrykk har du av gitarinteressen i Norge?

Ibenholt fra Kamerun

– Den er veldig stor. Hele den akustiske scenen og countrymusikken er langt mer utviklet her enn i Sverige. Norge er et viktig marked for oss, og her har dere fortsatt penger å bruke på gitarer, sier Samuelsson.

Taylor Guitars produserer ved sine egne fabrikker i San Diego og i Tecate i Mexico.

– Det er bare 40 minutter å kjøre mellom de to fabrikkene. Vi har våre egne maskiner og ansatte også i Mexico, og følger opp produksjonen tett, sier Samuelsson.

Taylor Guitars har cirka 700 ansatte ved fabrikkene og salgskontorene sine.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

– Inkludert i de 700 ansatte er 70 medarbeidere ved fabrikken vår i Kamerun i Afrika. Her har vi verdens eneste lovlige produksjonen av tresorten ibenholt, som vi blant annet bruker på gripebrettet, sier Samuelsson.

Powered by Labrador CMS