LED EGEN PRODUKTGRUPPE hos Samsung

Samsung lanserer LED-TV som egen produktgruppe, på linje med LCD og plasma.

– Dette er energieffektive og supertynne flatskjermer med høy bildekvalitet. I tillegg presenterer vi TVer med widgets, [email protected] som gir direkte trådløs tilgang til internettinnhold, samt flere nye Blu-ray-spillere, MP3-spiller og kamera, sier salgssjef Paal Anders Jansen i Samsung Norge.

Han forteller at de kommer til å legge stor vekt på LED som egen produktkategori i markedsføringen fremover.

– Den totale porteføljen vår er bredere enn noen gang. Vi har også ett større utvalg Blu-ray- og hjemmekinoprodukter enn noen sinne, dette er viktige satsingsområder for oss der vi spiller på konvergens mellom de ulike løsningene. Produktene snakker bedre sammen, og TVen står som en mediesentral og knytter sammen alle produktgruppene, sier Jansen.

Når det gjelder LED, benytter Samsung sidemonterte lamper på de nye modellene sine.

Bak- og sidemontert LED

– LED-modellene som allerede er i butikkene har bakmonterte lamper (local dimming), dette gjelder 7 og 9-serien vår. De nye modellene, 6.000 til 8.000-serien, har sidebelysning. Fordelen med LED sidebelysning er at TVen blir noe slankere, men vi kommer likevel til å fortsette med begge teknologier.

– Hvilken løsning gir det beste TV-bildet?

– Bakmonterte lamper gir et høyere kontrastforhold på papiret, men resultatet med vår nye teknologi og reflektorplaten vi bruker er svært godt. Vi var blant de første som kom med LED, og generelt taler bildet for seg selv, sier Jansen.

I løpet av første halvår lanserer Samsung LED-TV fra 40 til 55 tommer. Apparatene skal bruke opp til 40 prosent mindre energi enn LCD-TV med lysrørbasert belysning.

– LED-TVene våre inneholder heller ikke kvikksølv, sier Jansen.

Han forteller at de nye og tynne modellene endelig gjør det mulig og henge TVen på veggen – som et bilde.

Wirebasert veggfeste

– Vi viser her på CES et nytt wirebasert veggfeste som kun bygger 1,5 centimeter. Med en TV som er 3 centimeter på det tykkeste kommer skjermen bare 4,5 centimeter ut fra veggen, sier Jansen.

Samsung slipper flere nye LCD- og plasmamodeller med sitt Crystal-design, med en delvis transparent ramme.

– Vi har dette designet fra 5-serien og oppover. Våre nye medieløsninger introduseres fra 6-serien med LCD og plasma. I 7-seriens LCD-modeller kommer vi med 200 hz-teknologi, sier Jansen.

Han forteller at Samsung også satser stort på kamerasiden, både innen still og video.

– I Norden har vi i hvert land ansatt nøkkelkundesjefer som kun arbeider med disse produktgruppene, og i Norge har vi ansatt Øyvind Aasen som tidligere jobbet i JVC, sier Jansen.

Han ser frem til å vise [email protected] 2.0-løsningen i butikkene.

– Dette blir et viktig salgsargument overfor kundene som ønsker det lille ekstra. Konseptet gir helt nye muligheter til å bruke TVen til å gjøre noe mer enn ren TV-titting. DNLA-teknologien (Digital Living Network Alliance) gjør nedlastede bilder, musikk og filmer tilgjengelig kun med et tastetrykk – trådløst direkte til TVen. På toppmodellene følger det med en trådløs USB-mottaker som kopler TVen til det trådløse nettverket i hjemmet. Dette betyr at man har tilgang til flere tjenester fra internett i TVen, sier Jansen.

Miniprogram/Widget

På samme måte som Apple har gjort det mulig for tredjepartsleverandører å utvikle program til Ipod/Iphone, er Samsungs Widget-løsning (se faktasak) basert på en åpen plattform.

– Vi arbeider for å gjøre lokalt innhold tilgjengelig, sier Jansen.

– Hvordan påvirker finanskrisen Samsung i Norge?

– Vi jobber tett med samarbeidspartnerne våre, og rådfører oss med dem. Vi ser at salget i volum i desember og januar har vært meget bra, men følger markedet tett for å se utviklingen. Det er i disse dager vanskelig å forutsi fremtiden, men vi forventer en nedgang i volum på 10-15 prosent.

– Hva med prisutviklingen på TV?

– Per i dag vet vi ikke hvordan prissettingen blir for 2009.

– Hva betyr CES for Samsung i Norge?

– Dette er sammen med IFA en veldig viktig møteplass for oss. Produktene som lanseres her i Las Vegas kommer også i Europa, så vi har stor nytte av messen, sier Jansen.

Les også:

Konvergens viktig for Samsung