Lenovo lanserer to nye fleksible PCer under årets MWC. Foto: Lenovo
Lenovo lanserer to nye fleksible PCer under årets MWC. Foto: Lenovo

ALLE FORMER FRA LENOVO

Nye nettbrett, mobiltelefoner og hybrid-PCer var blant produktene Lenovo lanserte under MWC i år, og selskapet satser på skolestarten.

Publisert

Lenovos nyheter på MWC spenner over de fleste mobile formfaktorer. Miix 320 har et avtakbart design, Yoge 720 og 520 skal knive i hybridmarkedet, Tab4-serien får fire nettbrett-modeller og smarttelefonene Moto G5 og Moto G5 Plus skal friste mobilbrukerne.

Fire nye nettbrett

– Vår nye generasjon av nettbrett har fått navnet Tab4 og Tab4 Plus. De kommer i åtte og ti tommer, og pluss har blant annet fått fingeravtrykksleser, noe vi ikke har hatt i våre nettbrett før. Dermed kan du ha opptil fire ulike kontoer, som hvert familiemedlem kan logge seg på via fingeren og ha sitt eget innhold og design på, sier Martin Sterner, salgssjef konsument i Norden og Baltikum, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nettbrettene har også en egen barnemodus, slik at du kan legge noen begrensninger på bruken.

– Vi bredder nå sortimentet vår på den delen av nettbrett-markedet hvor vi ser det er mest aktivitet. De nye produktene kommer til skolestart, sier Sterner.

Martin Sterner, salgssjef konsument for Lenovo i Norden og Baltikum, viser fram selskapets nye Yoga 720. Foto: Marte Ottemo
Martin Sterner, salgssjef konsument for Lenovo i Norden og Baltikum, viser fram selskapets nye Yoga 720. Foto: Marte Ottemo

– Hvordan ser Lenovo på utviklingen i nettbrett-markedet?

– Det er fortsatt nedgang, men vi vokser i et fallende marked. I Norge er vi ledende på Android-nettbrett, og vi har 15,4 prosent markedsandel totalt sett på nettbrett i Norge. Vi prøver hele tiden å finne innovative løsninger for å drive markedet, sier salgssjefen.

Lenovo kommer også med en ny 2-i-1-maskin, Miix 320. Denne kjører Windows 10 med et tastatur i full størrelse, slik at du kan bruke den som en PC med 10,1 tommers skjerm, eller som et nettbrett som kun veier 550 gram.

– Batteritiden er på hele ti timer, og Miix 320 kommer både i en wifi og en 4G-versjon, sier Sterner.

Tilbake til skolebenken

– Hvor går PC-markedet framover?

Vi bredder nå sortimentet vår på den delen av nettbrett-markedet hvor vi ser det er mest aktivitet

– Mest voksende er gaming, men også hybrid-markedet er i vekst. Det gjelder både 2-i-1-maskiner og det vi kaller konverterbare PC-er. Særlig innen sistnevnte har vi stor framgang, og er fortsatt markedsledende. Nå kommer vi med to nye modeller, Yoga 720 og 520, som er blitt tynnere, mindre og fått smalere ramme i forhold til forgjengerne, sier Sterner.

Yoga 720 15 tommer er ifølge Lenovo den kraftigste hybrid-PC-en i sin klasse, og kommer med Intels siste 7th Gen Core i7-prosessor, NVIDIA GeForce GTX 1050-grafikk, Thunderbolt 3 og batteritid på opptil ni timer.

Tab4-nettbrettene kommer i fire ulike versjoner. Foto: Lenovo.
Tab4-nettbrettene kommer i fire ulike versjoner. Foto: Lenovo.

– Begge har støtte for aktiv penn, Microsoft Hello og mer, og kommer til å bli viktige i vår back-to-school-satsning, sier salgssjefen.

Siste lansering fra Lenovo er smarttelefonene Moto G5 og Moto G5 Plus. Begge modellene kommer med et metall-design og kjører Android 7.0 Nougat-telefonene. Den minste versjonen har en fem tommer stor skjerm med full HD-oppløsning, og kjører en åttekjernet Snapdragon 430-prosessor. Motorola Moto G5 Plus har en litt større skjerm på 5,2 tommer, men har fått en kraftigere prosessor; Snapdragon 625 med åtte kjerner og Adreno 506-GPU.

G5 har et kamera på 13 megapiksler med en blenderåpning på f/2.0 og fasedeteksjonsfokus, mens G5 Plus har med dual pixel-autofokus, blender på f/1.7 og 12 megapiksler. Førstnevnte kan bare skyte video i Full HD, men G5 Plus takler 4K-video. Begge skal lanseres i mars. 

Powered by Labrador CMS