Michael Larcom, salgsansvarlig for Lifx hos distributøren LSM Global, viser fram nyhetene fra selskapet. Foto: Marte Ottemo

LYSENDE MARKED FOR LIFX

Smartlys-selskapet Lifx er på Techbrief for første gang, og viser to nyheter på messen.

Publisert

Lifx gjør sin debut på Techbrief i år, og selskapet har spesialisert seg på smarte led-lys som folk selv kan installere i hjemmet.

Selskapet har både lyspærer og led-strips som kan styres via en app på mobilen, og som kan integreres med andre smarthjemløsninger som Google Assistant.

– Vi har vært på det norske markedet i litt over to år, og er å finne hos forbrukerelektronikkjedene, men også på bygg-selv-butikker som Byggmax, sier Michael Larcom, salgsansvarlig i distributøren LSM Global, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvordan har markedet for smartlys utviklet seg det siste året?

De smarte lysløsningene kan enten styres rett i Lifx’ app, eller kobles sammen med andre smarthjemløsninger. Foto: Marte Ottemo.

– Market tar av nå, etter lanseringen av Google Home Hub. Vi har også hatt støtte for Apple Home Kit, men systemet kom aldri dit vi ønsket det. Med Google Home får ulike smartløsninger en integrasjon vi ikke har sett tidligere, og folk ser nå mulighetene, sier Larcom.

Blant nyhetene han har med seg er stearinlysversjonen av Lifx’ smartlys, kalt Candle. Dette er ifølge selskapets selv verdens første polykrome smartlys, hvor du selv kan kombinere 26 ulike soner og selv blande farget lys med hvitt lys.

En annen nyhet er Lifx Z led strip, et to meter langt bånd med smartlys du kan klistre opp hvor som helst i huset; på baksiden av TVen, på veggen, under pulten og mer. I appen kan du styre fargevalget på lyset, med opp til 16 millioner farger. Du kan velge samme farge for hele stripen, eller ha ulike farger på ulike soner, og Lifx lar deg koble sammen opptil 10 separate bånd.

Market tar av nå, etter lanseringen av Google Home Hub

Systemet fungerer sammen med de fleste smarthus-systemer, og har støtte for stemmestyring via Google Home, Amazon Alexa, Apple Homekit eller Microsoft Cortana.

 

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS