Simon Lane, salgssjef i Lightwave, viser fram noen av smarthjem-produktene fra selskapet. Foto: Marte Ottemo
Simon Lane, salgssjef i Lightwave, viser fram noen av smarthjem-produktene fra selskapet. Foto: Marte Ottemo

STYR STRØMMEN MED LIGHTWAVE

Britiske Lightwave lanserer sine smarthjemprodukter i det norske markedet i høst, og satser på strøm-, varme- og lysstyring.

Publisert

Smarthjem er i vinden, og det britiske selskapet Lightwave jobber nå med å etablere seg i det norske markedet.

I porteføljen finner du lysbrytere, strømkontakter, fjernstyring av gardiner og solskjerming, og du kan også bruke disse utendørs til hagelys og vanningsanlegg. Dermed kan du styre dette trådløst innenfra hjemmet ditt også.

– Vi kommer også med vannstyring og -kontroll for å forhindre oversvømmelser. Det er litt mer jobb å installere, men alt annet av vårt utstyr kan du enkelt få satt opp, sier Simon Lane, salgssjef i Lightwave, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier selskapet har utviklet en egen trådløs teknologi som gir opp til en halv kilometers rekkevidde.

– Du må ha vår hub for å koble sammen våre produkter, og snakker også med ulike andre smarthjem-tjenester. Den har en egen Apple Home Kit-chip innebygd for integrasjon med deres tjeneste, mens Google og Samsungs smarthjem-løsninger er integrert via dere skytjenester, sier Lane.  

Foreløpig har selskapet kun lansert med Apple i Norden, men salgssjefen sier de kommer med andre løsninger etter hvert.

Lightwave jobber ikke bare med at produktene kan fjernstyre dingsene i hjemmet, de fokuserer også på sikkerhet og strømforbruker.

Når du går inn på et produkt i appen, kan du se hva som er koblet på. Har du husket å skru av strykjernet før du dro hjemmefra?

– Våre produkter plukker for eksempel opp om tørketrommelen er i ferd med å overopphetes, og skrur automatisk av strømmen. 70 prosent av branner i hjemmet forårsakes av elektriske produkter, så dette er en sikkerhet for forbrukerne også. Denne type funksjonalitet gjør at folk virkelig ser nytten i smarthjemmet, sier Lane.

Du kan også sette opp at strømmen i den smarte stikkontakten kun skal stå på i et visst tidsintervall, eller skru av strømmen i appen om du glemte å koble fra strykejernet.

I Storbritannia selges løsningene som gjør-det-selv-sett, men i Norge må man gå via en elektriker.

– Vi kommer til å gå i partnerskap med installatører framover, slik at man enkelt kan bestille både produkter og oppsett på ett sted, sier Lane.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12666/?page=110" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.</a>
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.