Med den nye klikkeren fra Logitech kan du enkelt markere områder på presentasjonen, og også forstørre dem. Foto: Logitech
Med den nye klikkeren fra Logitech kan du enkelt markere områder på presentasjonen, og også forstørre dem. Foto: Logitech

KLIKKER I SØKELYSET

Logitech vil gjøre deg til en bedre foredragsholder med sin nyeste lansering, Logitech Spotlight.

Publisert

– For noen er det å snakke til en forsamling verre enn døden, sier Nalisha Chetty, produktsjef for Asia i Logitech, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun viser til en undersøkelse fra 2013 gjort av avisen The Times. Chetty mener årsaken er at vi blottlegger oss for kritikk, ikke bare for innholdet i foredraget ditt, men hvordan du framstår som person.

Riktig verktøy til foredraget

– Vi vet at i Tyskland, Frankrike og Storbritannia har 25 prosent av den voksne delen av befolkningen gitt minst en presentasjon det siste året, sier hun.

Det er en milliard mennesker som bruker de mest populære programmene for presentasjoner som PowerPoint og Prezi. Samtidig selges det to millioner presentasjonskontroller i året, så det er et stort potensial i markedet.

– Å ha de riktige verktøyene gjør det enklere å bli en god foredragsholder. Verktøy som fungerer gir deg selvtillit og du kan konsentrere deg om selve presentasjonen. Våre presentasjonsverktøy er verdsatt over hele verden, men de kom for åtte år siden. Nå er det på tide å fornye produktet, sier Chetty.

Nalisha Chetty, produktsjef for Asia i Logitech, viser fram selskapets nye klikker, Spotlight. Foto: Marte Ottemo
Nalisha Chetty, produktsjef for Asia i Logitech, viser fram selskapets nye klikker, Spotlight. Foto: Marte Ottemo

Nye Logitech Spotlight Presentation Remote er ulik de tradisjonelle presentasjonsklikkerne eller laserpennene mange tidligere har brukt. Den har funksjoner som lar deg utheve og forstørre innholdet i presentasjonen din for å bedre understreke poengene dine, og lar deg enkelt styre video og volum rett i presentasjonen.

– I dag er det ofte klønete å skulle starte video eller klikke på en lenke mens man holder en presentasjon. Man må bort og trykke på PCen, og du kommer ut av flyten i foredraget. Med Spotlight er det enkelt å starte og stoppe video mens du presenterer, og fordi vi har bygd gyroskop inn i klikkeren, kan du gestikulere opp og ned lyden, sier Chetty.

Hurtiglader på ett minutt

Med den tilhørende appen kan du stille inn presentasjonskontrollen til å vibrere når du for eksempel har kommet halvveis i den gitte tiden din, og fininnstille de ulike funksjonene.

Du trenger heller ikke bekymre deg for å gå tom for strøm, med den medfølgende ledningen lader du klikkeren til tre timers levetid på bare ett minutt.

For noen er det å snakke til en forsamling verre enn døden

Spotlight er kompatibel med hvilken som helst datamaskin via USB eller blåtann, og kan brukes på Windows- og Mac-plattformer. Programvare som støttes er Powerpoint, Keynote, PDF, Google Slide og Prezi.

Klikkeren kom i salg 1. februar hos Apple og Logitechs egne sider, mens generell lansering er 1. mars. Den koster 129 euro, og kommer i mørkegrå, gull og sølv.

Powered by Labrador CMS