LUFTBOBLER VASKER BEDRE

Når vann- og såpeblandingen i en vaskemaskin blir blandet med luft, blir vaskeprosessen mer effektiv.

Påstanden kommer fra Samsungs hvitevaredivisjon, som på IFA presenterte en ny teknikk for blanding av vann og luft i vaskemaskiner.

– Vi kaller systemet Eco-bobler. Det er et nytt patent hos oss som er implementert i de nye vaskemaskinene våre. Jeg vil karakterisere ideen som enkel og genial, sier nordisk markedssjef hos Samsung, Finn Kristoffer Larsen.

Systemet virker slik at vann og vaskemiddel blir ført gjennom en mekanisk innretning som kan minne om forgasseren på en bil. Her blir blandingen tilført luft. Det betyr at vannet som kommer inn i vasketrommelen er i bobleform.

– Denne blandingen trenger mye bedre inn i tøyfibrene enn tradisjonell vasking. Systemet kan brukes for alle typer tøy og er spesielt virksomt for tøy som har liten vanngjennomtrengning, for eksempel Gore Tex.

70 prosent spart

Larsen legger vekt på at det nye systemet har høyere effektivitet både i form av at tøy kan vaskes ved lavere temperatur og med mindre vannmengde. Vasketiden vil også gå ned. Alt i alt mener Larsen at man kan spare opp til 70 prosent energi med boblemetoden. I fremtiden vil alle Samsungs maskiner ha denne tekniske løsningen. Patentet vil gjøre Samsung ledende innen denne produktgruppen, mener han. De nye maskinene kan bestilles i Norge allerede nå og vil være i markedet om cirka to måneder. Kabinettene på de nye maskinene har fargene sort og sølv.

Nye tvillingskap

På IFA viste Samsung også nye typer tvillingskap. Det er en kombinasjon med stor kjøleavdeling i øvre del av skapet og frysedel nederst.

– I utgangspunket har disse skapene samme funksjonalitet som et vanlig tvillingskap, men vi har funnet en ny inndeling som vi mener er gunstigere enn tradisjonelle løsninger, sier Larsen.

De nye skapene har 90 centimeter bredde og vil trolig komme på det norske markedet første kvartal neste år.

Mens vi er inne på det amerikanske: Samsung viste også store vaskemaskiner i Berlin. Disse maskinene har opp til 14 kilo vaskekapasitet, er 70 cm brede og rundt meteren høye. Riktig en godbit for storhusholdningen.

– Dette er maskinen for store familier og for husstander som vasker flere ganger om dagen. Her er det mye å spare for miljøet og en smart løsning for de som har plass, sier Larsen.

Han er spent på om disse maskinene vil bli godt mottatt i det norske markedet, men er klar over at det er et nisjeprodukt. Prisen på maskinene vil trolig bli liggende rundt 15.000,- kroner. Denne maskintypen er foreløpig ikke konstruert med den nye bobleteknikken Samsung har patentert. Det kommer senere, sier Larsen.

Dobbel med damp

Samsung viste også en innbyggingsovn der kammeret kan deles i to, og det ene kan ha dampfunksjon.

– Dette kommer i tillegg til at vi kan ha to ulike temperaturer for stekning oppe og nede i ovnen. Eksempelvis kan man bruke varmluftfunksjonene i øvre del av ovnen og damp nederst. Damp kan også brukes i hele ovnens volum. Ovnen har nytt design og volum på 65 liter. Den kommer trolig på markedet tidlig neste år.

EKSPANSJON MED ELKJØP

Samsung vil øke hvitevaresatsingen i Norge ved å gå inn i Elkjøp. Det skjer fjerde kvartal, opplyser nordisk salgssjef Finn Kristoffer Larsen.

– Vi har ikke vært representert i denne kjeden med hvitevarer tidligere. Vi er sterke både i kategorien vask, tørk og kjøl, frys. Etter våre beregninger ligger vi rundt tredjeplass i markedet for disse produktene i dag. Vaskemaskinmodellene med Eco bobleteknikk vil forsterke dette, sier Larsen.

Når det gjelder kategorien innbygging og støvsugere, innrømmer Larsen at Samsung foreløpig har en svak stilling i det norske markedet. Firmaet arbeider med å styrke disse segmentene.

Powered by Labrador CMS