LYD & BILDE KJØPER WATT

Publish AS har kjøpt utgiverrettigheter, merkenavn og abonnentene fra Watt, og legger magasinet inn i Lyd & bilde.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Skatt Øst slo selskapet bak magasinet Watt, HL Media mk2 AS, konkurs den 18. mai, kjøpte Publish AS rettighetene dagen etter. Ifølge en pressemelding sendt ut 20. mai, blir magasinet Watt med umiddelbar virkning fusjonert sammen med Lyd & bilde, og vil allerede fra sommerutgaven fremstå som ett magasin/nettsted.

– Det er trist å konstatere at det ikke er et tilstrekkelig stort markedsgrunnlag på det norske markedet som kan forsvare to nisjemagasiner – noe som også selvsagt henger sammen med den generelle nedgangen siste tiåret blant trykte medier. Samtidig er Publish’ seg sin markedsposisjon bevisst og ydmyk overfor at vi står igjen som eneste trykte media innenfor vår bransje. Når det er sagt så er det fortsatt stor konkurranse på nettet. Med oppkjøpet av Watt styrker Lyd & bilde sin

posisjon, og vil sørge for enda bedre dekning av det spennende stoffområdet som hjemmeelektronikk representerer. Vi takker staben hos Watt som har bygget opp magasinet til et solid og godt faglig fundamentert magasin, skriver daglig leder og ansvarlig redaktør i Publish AS, Tor Aavatsmark, i pressemeldingen.

Vi dro med oss en masse gammel gjeld over fra Hjemmekino til Watt, og har slitt med det siden

Hjemmekino

Watt-abonnentene vil motta like mange utgaver av «Lyd & bilde/Watt» som de hadde igjen av sin abonnementsperiode hos Watt.

– HL Media mk2 AS er konkurs. Vi dro med oss en masse gammel gjeld over fra Hjemmekino til Watt, og har slitt med det siden. Publish kjøpte Watt med abonnenter av boet, og slår det sammen med Lyd & bilde. De tar ikke med seg noen av skribentene fra Watt. Vi synes det er trist at vi ikke lenger kan være der for våre trofaste lesere, men ønsker Lyd & bilde lykke til, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Håvard Holmedal i Watt til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ved konkursen var HL Media mk2 AS eid av Anders Nicolai Larsen (29,66), Håvard Holmedal (29,66), Jørn Asle Finnerud (16,95), Teknisk Ukeblad Media AS (15,25) og Christian Von Schanck (8,47 prosent).

Watt er blitt utgitt i Norge siden februar 2012, med en journalistisk stab som kom fra Hjemmekino, et magasin Publish AS også kjøpte da dette gikk konkurs. 
Ved overtagelsestidspunktet hadde Watt cirka 1.500 abonnenter, et tilsvarende løssalg per utgave, og et bruttoopplag på cirka 5.500.

Powered by Labrador CMS