WINDOWS PHONE 8 I RUTE

Microsoft lanserte ingen nyheter for sitt operativsystem Windows Phone 8 under Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske IT-giganten lanserte sitt operativsystem Windows Phone 8 i oktober. Fredrik Gørrisen, direktør for telekom og mobil i Microsoft Norge, trekker frem de to nye Lumia-modellene fra Nokia når vi møter ham i messehallene i Barcelona.

– Det er spennende å se de nye modellene fra Nokia i billigsegmentet. Kanskje ikke i Norge, men i andre markeder er det viktig at Windows Phone 8 er til stede i alle prissegmenter, sier Gørrisen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Det er ikke så mange andre nyheter fra Windows Phone 8 her på MWC i år, og vi har jo ikke annonsert noe selv her nede. Huawei viser én som kommer til Norge, men den er kjent fra tidligere, sier Gørrisen.

Vi arbeider hver dag for å tette gapet og føler at applikasjonene som kommer er gode og i mange sammenhenger bedre

Ønsker flere modeller

– Hva synes du om måten mobilprodusentene har tatt mot Windows Phone 8?

– De er flinke til å lage spennende modeller. Gode modeller som er innovative, og skiller seg fra hverandre. Her er det noe for enhver smak, og det er gøy å se.

– Windows Phone 8 ble lansert i slutten av oktober. Følger dere så langt fremdriftsplanene, går det som dere har ønsket?

– I det store og hele gjør det det. Men vi skulle ønske at det var flere modeller tilgjengelig i Norden. At vi har slitt med tilgangen skyldes at vi har solgt veldig bra i andre markeder, og vi gleder oss over det.

– På hvilket tidspunkt kan dere si at Windows Phone 8 er en suksess eller ikke?

– Det er et langt løp. Vi er fornøyd med utviklingen, men ønsker selvsagt å vokse mer.

Godt mottatt

– Hva synes du om at for eksempel HTC lanserer sin Android-telefon One, uten å ha noen nyhet med Windows Phone 8?

– HTC er et innovativt selskap som leverer mye bra både på Android og vår plattform. Vi arbeider tett med dem, og de lanserte nylig Windows Phone 8-modeller.

– Hvordan har mottakelsen av Windows Phone 8 vært i Norge?

– Operativsystemet er godt mottatt. Det har vært mye positivitet og fornøyde brukere, som jo er det viktigste. Men vi har som nevnt slitt med å få nok modeller fysisk tilgjengelig i norske butikker, og etterspørselen har vært større enn tilbudet.

– Hva gjør Microsoft for å bedre denne situasjonen?

– Vi produserer jo ikke telefonene selv, så vi arbeider tett sammen med produsentene.

Nok apper

– Ved lanseringen i oktober la dere vekt på at det skulle være mange lokalt tilpassede applikasjoner for norske brukere. Er det kommet mange nok?

– Det er et relativt begrep. Vi har mange applikasjoner og treffer behovet til folk flest, men det er flere applikasjoner på de andre plattformene og vi arbeider hver dag for å tette gapet og føler at applikasjonene som kommer er gode og i mange sammenhenger bedre. Vi ser også at stadig flere kommer samtidig til Windows Phone 8 som til Ios og Android, og det er en positiv utvikling for oss.

– Hva vil du si er den viktigste megatrenden innen smarttelefoner?

– Koplingen mellom skytjenester og mobiltelefonen. Jeg vil oppfordre alle til å vurdere hvordan de skal forholde seg til dette. Vår løsning heter Skydrive, og er en fantastisk tjeneste, men det er også andre tilgjengelig. Jeg tror disse vil endre bruksmønsteret for mange fremover. Har du først tatt det i bruk, ser du deg ikke tilbake.

Powered by Labrador CMS