WINDOWS PHONE ET LØFT FOR NOKIA

– Når Nokia går fullt inn for å bruke Windows Phone som operativsystem, betyr det et stort løft for dem.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Fredrik Gørrisen, direktør for OEM-divisjonen i Microsoft Norge, om situasjonen etter at Nokia valgte å satse alle kort på Windows.

– Det er selvsagt også viktig for oss at en så stor produsent går 100 prosent inn for Windows Phone. Når Nokia går inn, gjør de det med full effekt, og det ser vi allerede store virkninger av, sier han.

Gørrisen legger også vekt på at andre store mobilprodusenter som Samsung, HTC, ZTE og LG også har valgt Windows som ett av sine operativsystemer. Microsoft arbeider for at også disse produsentene skal ha en god og sterk utvikling med sin plattform.

Vi ser allerede store virkninger av at Nokia satser for fullt på Windows Phone som operativsystem

Fortsatt tre

Gørrisen smiler når vi spør om han tror at noen av de som bruker flere operativsystemer i dag utelukkende vil gå over til Windows i fremtiden.

– Det kunne vi selvsagt ønske, men jeg tror vi må leve med tre operativsystemer i mobilverdenen i overskuelig fremtid. Jeg tror vi i dette bildet vil bli en like viktig aktør som de to andre, sier han.

Nå lanserer Microsoft Windows Phone Tango, som Gørrisen ikke karakteriserer som en ny versjon men mer som en oppgradering og tilpasning til nye prosessorer og andre forbedringer i telefonene. Samtidig med Barcelonamessen slapp Microsoft betaversjonen av Windows 8 for PC og nettbrett. Det ser Gørrisen på som meget spennende.

– Windows 8 vil endre dette markedet mye, først og fremst fordi det vil bety at produsentene vil kunne lage produkter med enklere og rimelige prosessorer uten at det går ut over ytelsen. Det betyr at brukerne vil kunne ha et grensesnitt basert på berøringsstyrt system når de sitter med disse produktene i sofaen.

Microsoft-ledere

Med det omfattende samarbeidet mellom Nokia og Microsoft er det kommet flere amerikanere inn i Nokias toppsjikt, inkludert konsernsjefen Stephen Elop.  Det mener Gørrisen er bra:

– Dette er et valg Nokias styre har gjort. Jeg mener det er fint at det kommer folk fra programvarebransjen inn hos mobilprodusentene. Programvarene styrer mye av opplevelsene. Det er en styrke for mange bedrifter å ha folk med forståelse for dette i ledelsen. Jeg tror vi vil se stadig tettere samarbeid mellom leverandører av operativsystemer, mobilprodusenter og i tillegg de som utvikler innhold, sier han.

Powered by Labrador CMS