LTE-BRETT OG WINDOWS PHONE FRA ZTE

– I løpet av våren og høsten kommer vi med flere nettbrettmodeller på det norske markedet, både med syv- og ti-tommers skjerm.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Ronen Hansen, nøkkelkundesjef i ZTE Norway AS.

Dermed utvider den kinesiske produsenten produktspekteret sitt fra mobiltelefoner. Syv-tommer-modellene kommer i to varianter, V70 og V92. I tillegg kommer en ti-tommer med betegnelsen V96. Disse modellene kommer med 3G/UMTS og CDMA.

– I tillegg vil vi i løpet av kort tid lansere nettbrett for LTE/4G, forteller Hansen.

Vi ønsker å være i markedet med flere Windows-modeller

Nettbrettene fra LTE vil bli solgt på det norske markedet, og Hansen forteller at de i første omgang vil satse på Elkjøp og antagelig telekjedene. ZTE har inngått samarbeid med komponentprodusenten Envidia, og chipet fra denne fabrikanten begynner å komme inn i ZTE-produktene. Chipene er spesialutviklet for MBP, mobile bredbåndsprodukter. Chipene brukes også i trådløse minirutere, for eksempel MF60-serien, forteller Hansen. Ruterne finnes for datahastighet 21 megabit per sekund, i tillegg kommer ruter for 42 megabit per sekund. Senere kommer LTE-modeller og i juni/juli kommer modellen MF91. I tillegg til miniruterne kommer ZTE også med større rutere beregnet for husholdninger. Hansen forteller at firmaet nå konkurrerer sterkt med andre leverandører av LTE-produkter om å komme inn på det norske markedet, både hos Telenor og Telia Sonera.

4G spill

I Barcelona viste ZTE spill utviklet for LTE/4G. Denne teknologien tillater videostrømming i full HD og 3D, og Hansen tror spillene vil komme i det norske markedet i løpet av et halvt til ett år. Men alt i alt betyr det at ZTE satser stort på LTE/4G-teknologi.

ZTE kommer også med LTE-mobiltelefoner på det norske markedet. Den første modellen heter foreløpig M200. Den har en prosessor på 1,5 GHz av tokjernetype. Operativsystemet er Android 4. Hansen tror denne modellen kommer på det norske markedet mot slutten av året. Før slike telefoner kommer i markedet, må det være helt klart hvilke standard de norske teleoperatørene vil bruke, både for telefoni og data.

Når det gjelder 3G-telefoner, forteller Hansen at ZTE har hatt suksess med Blade-telefonene i det nordiske markedet. Her kommer det i løpet av sommeren en ny utgave, Blade 2. Han karakteriserer den nye modellen som kosteffektiv. Den får en prosessor på én GHz.

Windows

Som første kinesiske mobiltelefonprodusent kommer ZTE også med Windows operativsystem og satser dermed på to hester.

– Vi ønsker å være i markedet med flere Windows-modeller. Den første Windows-modellen heter Tania, sier Hansen.

Tania har hallerede vært i salg i Norge en stund. Dermed var ZTE faktisk før Nokia med å presentere Windows-telefoner på det norske markedet, men Hansen forteller at denne modellen har fått lite oppmerksomhet hittil. Tania vil får en etterfølger, Orbit, som kommer i løpet av sommeren/høsten. Dette vil være en billigmodell med mindre skjerm enn Tania.

ZTEs nye flaggskip for Android-systemet vil hete Era og vil trolig komme i løpet av sommeren. Hansen har stor tro på denne toppmodellen som vil får skjerm og teknisk ytelse med topp kvalitet.

Powered by Labrador CMS