Stig-Ove Langø, salgssjef mobil i Samsung Norden og produktspesialist Øyvind Åsen viser fram selskapet nye flaggskip. Foto: Marte Ottemo

NYTT FLAGGSKIP FRA SAMSUNG

Samsung sier kamerakvaliteten er et av de viktigste kriteriene når folk kjøper ny mobil, og med Galaxy S9 og S9+ står foto i sentrum.

Publisert

Den kanskje minst overraskende nyheten på mobilmessen MWC i Barcelona den siste uken i februar var Samsungs lansering av Galaxy S9 og S9+, etter at ryktene gikk i forkant av messen. De nye mobilene S9 og S9+ skal ha fått Samsungs mest avanserte kamera hittil, Infinity-skjerm og innebygde Dolby Atmos stereohøyttalere.

Prisvinnende kamera

Kameraet er utstyrt med dobbel blender, F1.5 – F2.4, som automatisk skal justere lysinslippet til low-light kameraet. Dette skal gi klare og tydelige bilder uavhengig om det er lyst eller mørkt.

– Dette er første mobil hvor du kan skifte blenderåpning. Du kan velge mellom F1.5 og F2.4, og det gir veldig bra bilder i lav belysning. Note8 tar tre bilder samtidig for å renske ut støyen som blir i dårlig lys, S9 og S9+ tar 12 bilder. Det gir en kvalitetsforbedring på 30 prosent. Når folk skal kjøpe mobil i dag, så er kamerakvaliteten det aller viktigste. Vi mener vi har satt standarden her med S9 og S9+. S9+ har også dobbelt kamera med telelise, og litt større batteri og mer arbeidsminne. Ellers er modellene helt like, sier Stig-Ove Langø, salgssjef mobil i Samsung Norden, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Og kamerasatsingen har gitt uttelling. Bare kort tid etter lansering kunne DxOMark opplyse om at S9+ har oppnådd den høyeste poengsummen for mobil i selskapets tester.

Det er en veldig bra arena for å møte folk, vise dem produktene våre og ikke minst få demonstrert hele økosystemet vårt

– I både still- og videomodus yter den godt over hele linjen, og gir konsekvent god bilde- og video bildekvalitet i alle lys- og skytesituasjoner, og fortjener dermed vår høyeste DxOMark Mobile-poengsum til dags dato. Legg til en av de beste mobil-zoom-en vi har sett og en dyktig bokeh-simuleringsmodus i miksen og Galaxy S9 Plus er vanskelig å ignorere for enhver fotofokusert smarttelefon-bruker. Med Galaxy S9 Plus setter Samsung tempoet for 2018, heter det i testen, hvor S9+ får 99 poeng. Til sammenlikning fikk Pixel 2 98 poeng og iPhone X 97 poeng.

Du kan nå også filme i dynamisk slow-motion med 960 bilder i sekundet, og lage egne AR emojis for bruk i sosiale medier.  Telefonene har også Bixby integrert for stemmestyring og oversettelse. Telefonene støtter, som de første, SmartThings-appen som lar deg styre Samsungs IoT-tjenester for smarte hjem.

Viktig møteplass

Designmessig er nye S9 og S9+ ganske like forgjengerne. Foto: Samsung.

Samsungs nye flaggskipmodeller slår også konkurrentene i en skjermtest fra DisplayMate. Galaxy S9-skjermen setter en rekke nye rekorder når det gjelder ytelse, og samlet sett anser nettstedet skjermen for å være den aller beste på markedet. Selskapet får skryt for både lysstyrke og fargegjengivelse, og slår iPhone X med noen knappe poeng.

Sammen med de to nye telefonene lanserte Samsung også en ny Dex-stasjon, hvor du kan koble mobilen til ekstern skjerm, tastatur og mus.

– Nye Dex har fått ny design og jack-utgang for lyd. Prisen har også gått ned, og vil ligge like under tusenlappen, sier Langø.

Samsung kom ikke med noen nyheter på smartklokke- eller VR-siden under årets messe, men Langø sier VR-brillen som ble lanserte i fjor, også passer også med de nye telefonene.

– Hvordan er VR-salget i Norge?

– På privatmarkedet selger vi VR-settene stort sett i bundle med telefoner, men i skolen, helsevesenet og blant eiendomsmeglere ser vi et godt salg, sier han.

– Hvorfor er det viktig for Samsung Norge å være på MWC her i Barcelona?

–  De norske delegasjonene her blir større og større, og det viktige folk for oss å treffe. Her har vi mulighet å vise dem hele universet vår, noe vi ikke har mulighet til hjemme. Det er en veldig bra arena for å møte folk, vise dem produktene våre og ikke minst få demonstrert hele økosystemet vårt, sier Langø.

Powered by Labrador CMS