VIEWSONIC MED MOBILTELEFONER OG BRETT

Amerikanske ViewSonic er på vei inn i det norske markedet med mobiltelefoner og nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

I det norske og nordiske markedet er ViewSonic kjent for datamonitorer og projektorer. I tillegg har firmaet markedsført datamonitorer med skjermer fra 17 tommer og oppover.

– Nå planlegger vi å komme med både mobiltelefoner og nettbrett i det norske og nordiske markedet. Det skal utvide produktspekteret vårt vesentlig, sier produktsjef Russell Cole i ViewSonic Europe Limited Ltd.

Cole arbeider i London, der ViewSonic har sitt europeiske hovedkontor. I Norden er det amerikanske firmaet representert i Finland, Sverige og Norge, og det har en agent i Danmark. I 2001 kjøpte ViewSonic Nokias displaydivisjon. Cole forteller at det styrket firmaets salg i de nordiske markedene.

ViewSonic er først med doble sim-kort i mobiltelefonene

25 år

I år kan firmaet se tilbake på 25 års virksomhet. Cole forteller at hovedproduktet på det nordiske markedet er monitorer. I tillegg kommer en full produktserie med projektorer, som også er viktig i det nordiske markedet.

– Produktene våre er ikke rimelige, men vi satser da på høy kvalitet og ytelse. Projektorene inngår også i store hjemmekinoanlegg både til privat og offentlig bruk. Datamonitorene går i hovedsak fra 17 tommer og opp til 30, sier han.

De siste par årene har ViewSonic begynt produksjon og markedsføring av nettbrett, og i løpet av siste år også smarttelefoner.

– Både nettbrett og mobiltelefoner vil vi starte å markedsføre i Norge. Alt vil komme under eget merke med den karakteristiske logoen som består av tre fugler, sier Cole.

Android og Windows

I Barcelona viste ViewSonic fire nye nettbrett og tre smarttelefoner. Tre av nettbrettene har Android operativsystem, mens ett har Windows. Alle mobiltelefonene har Android. Cole håper de nye produktene skal føre til vekst for ViewSonic i det nordiske markedet.

– Alle produktene våre er solid bygget og har høy ytelse. Vi har tro på at de passer godt inn i det norske og nordiske markedet samtidig som vi skal øke omsetningen vår her, sier han.

Det billigste nettbrettet heter E70, har 7 tommers skjerm og vil på det europeiske markedet koste rundt 150 euro. Både det og den dyrere modellen G70 har Android operativsystem 4.0. G70 har også syv tommers skjerm men er høyere spesifisert og koster omtrent det dobbelte av E70-modellen. Toppmodellene heter E100. Den har ti tommers skjerm med oppløsning 1024x720 bildepunkter og leveres med Android eller Windows operativsystem. Begge modellene har wifi, men ett av brettene har i tillegg 3G.

Dobbelt sim-kort

De nye smarttelefonene fra ViewSonic skal være de første i verden med Android og dobbel sim-kort-løsning. Den første telefonen med denne løsningen heter 3s og kom ved siste årsskifte. Denne modellen har 3,5 tommers berøringsskjerm, prosessor med hastighet 800 MHz og kamera med bildebrikke på fem megapiksler. Operativsystemet er Android 2.3. Cole forteller at salget av telefoner med doble sim-kort vil øke kraftig i årene som kommer. Hensikten med denne løsningen er at brukerne kan skille mellom jobbrelaterte og private samtaler. Dette mener han blir stadig mer aktuelt for brukere over hele verden. I fjor ble det solgt 41 millioner telefoner med en slik løsning. I 2014 er det ventet at salget vil overstige 200 millioner.

Tre nye

I løpet av noen måneder kommer ViewSonic med tre nye mobiltelefoner, som det er planer om å markedsføre hos oss. Det er 4e, 4s og 5e. Modell 4s har 3,5 tommer berøringsskjerm og Android 2.3 operativsystem. E-modellen har prosessor med hastighet 650 MHz, samme skjermstørrelse som modell 4s men med høyere oppløsning, HVGA. Denne modellen har også innebygd FM-radio og kamera med bildebrikke tre megapiksler.

5e blir den foreløpige toppmodellen i serien med doble sim-kort. Den har Android 4.0 med fem tommers berøringsskjerm som har oppløsning 800x400 bildepunkter. Både 5- og 4-modellene har installert Smart Office.

Powered by Labrador CMS