Stian Sveen i Sennheiser med deres nye trådløse EW-D-system. Foto: Stian Sønsteng

ALLTID EN LEDIG FREKVENS MED SENNHEISER EW-D

– Med Sennheisers nye EW-D-system, som koster rundt 6.000 kroner, slipper man å skanne lokalet etter åpne frekvenser, sier Stian Sveen.

Publisert Sist oppdatert

Han arbeidet tidligere hos Luthman, og kom inn som Sennheisers salgssjef for Norge og Danmark da Richard Opsahl-Engen Nordbæk ble salgsdirektør for Norden og Storbritannia. Vi møter ham på åpningsdagen til 4Sound Gjøvik, og får en sniktitt på systemet som ble offisielt lansert den 1. juni.

Sennheiser EW-D har 56 MHz båndbredde og et dynamisk område opp til 134 dB. Foto: Sennheiser

– EW-D står for Evolution Wireless Digital, og det nye digitale trådløse systemet ligger i midtsjiktet hos Sennheiser kvalitets- og prismessig. Serien er det digitale alternativet til EW 100 og er således ikke tiltenkt bruk innen kringkasting, men er ypperlig for teater, scene og musikk, sier Sveen.

Sennheiser EW-D er appstyrt, med inntil 16 kanaler. Foto: Sennheiser

Tåler ekstreme lydtrykk

Systemet kommer i flere pakker, med ulike tilbehør.

Serien er det digitale alternativet til EW 100

– Nær sagt samtlige eksisterende kapsler fra Neumann og Sennheiser kan benyttes med håndholdt-senderen. Med equidistant grid-teknologien får du 56 MHz båndbredde og inntil 90 kanaler per bånd, slik at det er enkelt å finne plass selv i de mest overfylte områdene, sier Sveen.

Han sier mye av teknologien er hentet fra 6000- og 9000-seriene, som er profesjonelle og adskillig dyrere system.

Richard Opsahl-Engen Nordbæk er Sennheisers nye salgsdirektør for Norden og Storbritannia. Her er han på The NAMM Show i California i 2019. Foto: Stian Sønsteng

– Med EW-D trenger du ikke planlegge kanaler og frekvenser. Det dynamiske området går helt opp til 134 dB, det tåler et ekstremt lydtrykk, og behøver ingen innstillinger for sensitivitet. Systemet er app-basert, og man kan kontrollere opp til 16 kanaler i appen, sier Sveen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS