Med et nytt samarbeid skal Nespresso bli mer bærekraftig. Foto: Nespresso
Med et nytt samarbeid skal Nespresso bli mer bærekraftig. Foto: Nespresso

BÆREKRAFTIG FRA NESPRESSO

Nespresso har inngått avtale med aluminiumsprodusenten Rio Tinto om leveranse av resirkulert og bærekraftig aluminium til produksjon av kaffekapsler.

Publisert

Dette er et viktig skritt for å nå Nespresso sine ambisjoner om 100 prosent resirkulert aluminium innen 2020, skriver selskapet i en pressemelding.

Nespressos kaffekapsler vil bli produsert av et sertifisert aluminium med den nye standarden Aluminium Stewardship Initiative (ASI). ASI fastsetter klare standarder ved produksjonen som skal beskytte naturen, befolkningen nær utvinningen, vannforvaltning og i tillegg garantere en lav-karbonutslipp under produksjon av metallet.

Den nye ASI-standarden vil kunne spore opprinnelsen til metallet, slik at kunder som Nespresso kan være sikker på at aluminiumet som benyttes er bærekraftig. Dette er den første standarden av sitt slag for all type industriell metallproduksjon.

– Nespresso er stolt av å være en pådriver av utvikling og implementering av ASI standard til markedet. Sammen har vi gjort utviklingen av ansvarlig aluminium til en realitet, ASI-sporing vil sette oss i stand til å møte våre forpliktelser ovenfor våre kunder slik at de også kan glede seg over redusert skadevirkning av forbruket sitt. Dette er et stort og viktig skritt mot å skape en mer bærekraftig og miljøvennlig fremtid, sier administrerende direktør i Nespresso, Jean-Marc Duvoisin, i meldingen.

Nespresso, Rio Tinto og International Union for Conservation of Nature var blant aktørene som i 2009 tok initiativ til å opprette og implementere det aller første sertifiseringsprogrammet for produksjon og bearbeiding av aluminium.

– Vi regner med at etterspørselen fra forbrukerne om bærekraftige produkter bare vil fortsette og for Nespresso sine kunder vil vi tilby trygghet om at kaffen er pakket inn i ansvarlig og bærekraftig aluminium av høyeste internasjonale standar, sier administrerende direktør i Rio Tinto, Alf Barrios.

Powered by Labrador CMS