Mitsubishi har verdens første projektor med 1080p

Mitsubishi skal være den første i verden som lanserer en LCD-basert projektor med 1080p bildestandard. Epson lager panelene.

Epson er i dag den eneste produsenten av LCD-paneler for projektorer med 1080p standard, og daglig leder Kjell Elvekrok i firmaet AV Consept forteller at Mitsubishi har fått lov å lansere dette alene.

– Epson har latt være å presentere slike paneler i sine egne modeller og gitt Mitsubishi et forsprang på tre måneder. Det nye panelet har også en annen unik egenskap; hittil har LCD-paneler for projektorer hatt et kontrastforhold på rundt 2.000:1 som det normale, nå er man oppe i 10.000:1 på de nye modellene. Det andre spesielle forholdet er at prisen for dette produktet, som heter HC5000, bare er cirka 35.000 kroner.

I Norge markedsfører Mitsubishi enklere projektorer med 720p-teknologi. Projektorer med 480p og 576p er borte fra markedet. 720p projektorer fra Mitsubishi har gått ned i pris til omtrent 10.000 kroner.

Gjennom spesialhandlere

– Du har valgt å selge projektorene gjennom spesialhandlere og ikke store kjeder. Hva er grunnen til det?

– Etter 30 år i bransjen har jeg valgt å samarbeide med frittstående handlere. De har vært enklere å ha med å gjøre og er mer sugne på kunnskap. De er villige til å lære, og jeg synes jeg får et mer personlig forhold til dem.

– Har det noe med pris å gjøre?

– Kanskje. Men det avgjørende har ikke vært pris. Det viktigste er at de frittstående har et stort engasjement og glød, og at jeg kan snakke direkte med eierne av butikkene. Det synes jeg er avgjørende, sier Elvekrok.

I tillegg til Mitsubishi markedsfører AV Consept merket Optoma som også er produsent av projektorer, og Adeo som er en italiensk fabrikant av lerret og tilbehør.

AV Consept har også tilbehør fra spanske Seima.

– Mitsubishi er store på flatskjerm, vil du ta det inn i Norge?

– Merket er stort i USA, Japan og store deler av Asia ellers. Nå begynner Mitsubishi å markedsføre flatskjerm-TV i Europa fra en ny fabrikk i Ungarn. I begynnelsen av 2007 vil vi markedsføre en ny serie fra 30- 46 tommer, sier Elvekrok.

Powered by Labrador CMS