Tuomas Lampinen, OnePlus’ strategisjef for Europa, viser fram selskapets konsepttelefon med aktiv kjøling under MWC 2023. Foto: Marte Ottemo

AKTIV KJØLING OG BRETTBART FRA ONEPLUS

Kinesiske OnePlus viste fram den første telefonen med aktiv kjøling under årets MWC, og annonserte at de vil inn på markedet for brettbare mobiler.

Publisert Sist oppdatert

Under årets Mobile World Congress (MWC), viste OnePlus fram den første smartmobilen i verden med aktiv kjøling.

– Vi lanserte OnePlus 11, vårt nyeste flaggskip, for to uker siden. Her på MWC ville vi introdusere en ny innovativ teknologi, den første smarttelefonen med aktiv kjøling, sier Tuomas Lampén, OnePlus’ strategisjef for Europa, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Bedre ytelse med kjøling

Ved vanlig passiv kjøling brukes ulike materialer i mobilen, som leder varmen bort fra chipsettet.

MWC 2023
Det var trangt om plassen for å få sett den nye kjøleteknologien fra OnePlus på Mobile World Congress. Foto: Marte Ottemo

– Med aktiv kjøling brukes flytende væske med mikropumper som leder denne væsken rundt i mobilen og flytter varmen fra prosessoren. Fordelen med det er at vi kan kjøre chipsettet med enda høyere ytelse og lade telefonen enda raskere enn før, sier Lampén .

Konseptmobilen er én til to grader kjøligere enn den vanlige OnePlus 11.

– Ved å redusere temperaturen på chipsettet og batteriet får vi bedre ytelse i telefonen. På denne konsepttelefonen ville vi virkelig vise hvordan det fungerer, så du kan se kjølevæsken jobbe. Men når vi kommer med teknologien på telefoner vi lanserer i framtiden, så vil vi antakelig skjule det på innsiden, sier han.

Denne modeller kommer ikke i butikk, men vi vi vil ta kjøleteknologien ut på framtidige mobiler vi lanserer

OnePlus har kalt den nye teknologien for Active CryoFlux, og sier at for mobilgamere vil bildefrekvensen forbedres med tre til fire grader. Det vil også kutte 30-45 sekunder på oppladingen av mobilen.

Mikropumpene skal ta opp mindre en 0,2 kvadratcentimeter, og ikke øke telefonens vekt og tykkelse signifikant.

OnePlus 11 Concept vil ikke komme for salg, men strategisjefen varsler at forbrukeren vil se teknologien på nye telefoner.

– Denne modeller kommer ikke i butikk, men vi vi vil ta kjøleteknologien ut på framtidige mobiler vi lanserer, sier Lampén .

Kinesernes første høyende nettbrett, OnePlus Pad, var også å få se under årets mobilmesse. Foto: Marte Ottemo

Brettbart i løpet av 2023

Det vil også komme andre nyheter fra OnePlus framover. Samsung har hatt suksess med sine foldbare og brettbare mobiler, og nå vil også det kinesiske merket inn på dette markedet i løpet av 2023.

– Vår første brettbare mobil vil ha OnePlus’ raske og sømløse opplevelse. Vi ønsker å lansere et telefon som sikter seg mot toppen av dagens brettbare marked, sier Kinder Liu, administrerende direktør i OnePlus, under en paneldiskusjon på MWC.

Han avslørte også at OnePlus sikter seg inn på å bygge et helt økosystem av produkter, med både nettbrett, wearables, TVer og andre smarthjem-produkter.

Besøkende på OnePlus’ stand på messen kunne se selskapets første høyende nettbrett, OnePlus Pad. Det kjører på et Dimensity 9000 chipset, som selskapet hevder er den første mobile chipen som har en Cortex-X2 core klokket opp til 3,05GHz. Nettbrettet har opptil 12GB RAM, og et 9510mAh battery som skal gi over 12 timer videotitting og en stand-by-tid på én måned.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS