OnePlus er tilbake med sin første smartklokke på tre år. Foto: OnePlus

100 TIMER I KLOKKA

OnePlus er tilbake i smartklokke-kategorien, og lanserer en klokke med 100 timer batteritid og to chip-sett på innsiden.

Publisert

– Dere er tilbake med en smartklokke etter tre års pause fra kategorien. Hvorfor velger OnePlus å lansere en ny klokke nå?

– For å best forklare hvorfor OnePlus er tilbake i smartklokke-kategorien er det viktig å forstå vår visjon og bredere produktstrategi. Vår ambisjon i OnePlus er å tilby en god teknologiopplevelse til kundene våre, til en god pris, sier Bingo Liu, OnePlus-sjef for Europa, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier at for ti år siden var det synonymt med en god smarttelefon-opplevelse, men ettersom teknologien utvikler seg og verden blir stadig mer oppkoplet, blir det å bygge enheter som jobber sømløst med hverandre og knytter seg til verden rundt en hjørnesten i det som definerer «en god teknologi-opplevelse».

 

OnePlus har satset på design i sin nye klokke. Foto: OnePlus

Bredder porteføljen

– På bakgrunn av dette annonserte vi i fjor en ny produktstrategi som bygger et økosystem av OnePlus-produkter. Det inkluderer å bredde porteføljen vår i kategorier utenfor smarttelefoner til lyd, nettbrett og wearables.

OnePlus har allerede lansert øreproppene Buds Pro 2 og sitt første nettbrett, OnePlus Pad. På slutten av året kom også OnePlus Open, selskapets første brettbare mobil.

– Vårt neste mål har derfor vært å lansere en brilliant flaggskip-klokke som holder OnePlus’ standard og kan møte forventningene til en smartklokken i 2024. OnePlus Watch 2 er en viktig del av vår strategi i å bygge et økosystem av innovativ teknologi, sier Liu.

Vi har et spennende år foran oss i smartklokke-bransjen i Norden

Europa-sjef i OnePlus, Bingo Liu, lover 100 timer batterilevetid i selskapets nye smartklokke. Foto: OnePlus

Europa-sjefen sier de både har lyttet til sine kunder og investert i forskning og utvikling for å sikre at klokken de lanserer er i tråd med forbrukerens ønsker.

– Vi mener dette er en smartklokke som leverer topp ytelse, ekstrem batterilevetid, nøyaktig sportsmålinger og et premium design, sier han.

– Hvordan ser OnePlus markedet for smartklokker utvikle seg i det nordiske markedet i 2024?

– Vi har et spennende år foran oss i smartklokke-bransjen i Norden. Ettersom wearables har vært vanlig i markedet for over et tiår, tror. De vil at smartklokken skal se like bra ut på utsiden som de vet den fungerer bra på innsiden, særlig i Norden hvor konsumentene er teknologivante og pro digital innovasjon, sier Liu.

Han sier Norden er en nøkkelregion i selskapets europeiske business.

OnePlus Watch 2 har to chip-sett som skal sørge for en sømløs brukeropplevelse. Foto: OnePlus

– Det er grunnen til at vårt europeiske hovedkontor ligger i Helsinki. Vi hører på tilbakemeldingene fra kundene og er ivrige etter å lansere produkter de ønsker. Stay tuned! sier europasjefen.

 

Dobbelt brikkeoppsett

Vi tror at forbrukerne venter mer av klokken sin enn bare god teknologi

– Hvem er målgruppen for den nye OnePlus Watch 2?

– Vi mener Watch 2 er det beste Android smartproduktet på markedet. Vi henvender oss til alle Android-brukere, men særlig de allerede inne i OnePlus’ økosystem, sier han.

– Dere har valgt et dobbelt chip-oppsett, hva er fordelene med dette?

– En av de største utfordringene forbrukerne har med en smartklokke er dårlig batterilevetid. Når vi bestemte oss for å gjøre comeback i kategorien visste vi at dette var noe vi måtte fikse, sier OnePlus-sjefen.

Watch 2 har alle sportsfunksjoner en treningsentusiast måtte ønske seg. Foto: OnePlus

Liu forklarer at selskapets Dual-Engine Architecture, OnePlus’ navn på chip-oppsettet, er det som sikrer klokkens 100 timers batterilevetid.

– Dette er en ganske kompleks konstruksjon, og er noe våre ingeniører har jobbet sammen med Qualcomm og Google i flere år for å utvikle, sier han.

Liu sier Watch 2 er to smartklokker i ett; S 2700 MCU-chippen som sørger for effektiv styring i bakgrunnen og Snapdragons W5-chip som kjører når ekstra prosesseringskraft er nødvendig.

– Denne optimerte tilnærmingen, gjort mulig med Wear OS, håndterer sømløst overgangen mellom chip-settene. Det er dette som lar oss lansere en smartklokke med alle funksjoner, som likevel har opptil 100 timers batterilevetid, sier han.

Skulle brukeren likevel trenge lengre batterilevetid, har klokken en strømsparingsmodus som gir 12 dagers brukstid samtidig som mange av funksjonene fortsatt er fullt tilgjengelige.

– Vi har også kombinert chip-settene med vår 7.5 VOOC hurtiglading, som betyr at klokken lades til 100 prosent på én time. Resultatet er at forbrukeren kan bruke mer tid på å utnytte klokken, istedenfor å bekymre seg for batteriet, sier Liu.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS