ZTE Mimosa X

Pressemelding fra ZTE 22. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

ZTE presenterer ny smarttelefon med tokjerneprosessoren NVIDIA Tegra og NVIDIA Icera Modem på MWC 2012

ZTE Mimosa X retter seg mot smarttelefonbrukere som tar video og lyd på alvor.

ZTE, som er en av verdens ledende leverandører av telekommunikasjonsutstyr og nettverksløsninger, presenterer i neste uke sin nye Android-telefon, ZTE Mimosa X, som kjører mobilprosessoren NVIDIA Tegra 2 og HSPA+-modemet NVIDIA Icera 450, på telekomarrangementet Mobile World Congress i Barcelona.

Mimosa X kommer til å kjøre Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), og får en kapasitiv TFT-berøringsskjerm med 960 x 540 piksler (QHD). Telefonen vil også være utstyrt med et kamera på 5 megapiksler med autofokus og blits, og et frontkamera for videosamtaler på 0,3 megapiksler.

ZTEs nye smarttelefon får en rekke brukervennlige funksjoner, deriblant GPS, WiFi, Bluetooth 2.1, akselerator, FOTA-oppdatering og nærhetssensor.

Mimosa X er rettet mot smarttelefonbrukere som tar lyd og video på alvor, og kommer derfor også til å leveres med A2DP, Dolby-lyd, DLNA, videoopptak og -avspilling i HD, to mikrofoner og gyroskop. Den har dessuten en Icera-basisbåndprosessor, og blir dermed den første telefonen som tar i bruk denne teknologien, som NVIDIA kjøpte i fjor.

- Tegra-prosessoren og Icera-modemet kommer til å spille en viktig rolle i utviklingen av mobiltelefonmarkedet, og ZTE har jobbet tett sammen med NVIDIA for å kunne lansere Mimosa X på Mobile World Congress 2012, sier Ronen Hansen, som er mobilsjef i ZTE.

- ZTE Mimosa X representerer en milepæl for den mobile dataindustrien, og sørger for at også massemarkedet får tilgang til den fremragende ytelsen og den lange batterilevetiden som Tegra i løpet av kort tid har blitt kjent for, sier Michael Rayfield, som er direktør for mobildelen av NVIDIA.

Mimosa X kommer til å bli vist frem på ZTEs stand (B145, Hall 8) på Mobile World Congress i Barcelona 27.-30. februar, og blir etter planen tilgjengelig for salg i andre kvartal 2012.