MOBIL DOMINERER I NORGE

Kommunikasjon via mobiltelefon er fullstendig dominerende i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjon via mobiltelefonen dominerer både arbeids- og privatliv i stadig sterkere grad. Fra 2011 til 2013 ble både andelen som daglig bruker e-post og sosiale medier på mobilen, mer enn fordoblet, melder Post- og teletilsynet.

Også andre kommunikasjonstjenester over mobilen øker kraftig, viser

en stor undersøkelse som Post- og teletilsynet (PT) gjennomførte forsommeren 2013.

Vi ringer like mye som tidligere, men det er en kraftig økning i nettsurfing, bruk av meldetjenester og e-post og sosiale medier

Den viktigste endringen fra 2011 til 2013 er den markante endringen i hvordan folk bruker mobiltelefonen, selv i løpet av en relativt kort periode. Vi ringer like mye som tidligere, men det er en kraftig økning i nettsurfing, bruk av meldetjenester og e-post og sosiale medier. 

Økningen faller sammen med sterkt reduserte priser i datatrafikk på mange abonnementer i toårsperioden etter forrige måling.

– I sommer og i høst har det i tillegg vært kampanjer med stor økning av inkludert datakapasitet i abonnementer fra en rekke mobilselskap. Jeg vil derfor anta at bildet i realiteten er enda mer markant endret, sier PT-direktør Torstein Olsen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS