Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)
Leder for mobil Bjørn Ivar Moen, forretningsleder for kommunikasjonstjenester Siv Bayegan og teknologidirektør Magnus Zetterberg demonstrerte SMS+. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

FORNYER SMS-EN

Telenor lanserer nå SMS+, en tjeneste som nå gir deg videosamtale, posisjonsdeling, gruppemeldinger og chat via den tradisjonelle tekstmeldingen.

Publisert

Sammen med Google kommer nå Telenor med en helt ny form for IP-baserte tekstmeldinger. Navnet på den nye løsningen er SMS+, skriver Telenor i en pressemelding

– SMS+ baserer seg på Rich Communications Services (RCS) og vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger. SMS+ forener det tradisjonelle SMS-formatet med deling av innhold som høykvalitets video, bilder, filer og lydmeldinger. For oss som mobiloperatør er RCS en ny mulighet til å levere spennende løsninger av høy kvalitet, sier teknologidirektør Magnus Zetterberg.

Automatisk tilgjengeligSMS+ gjør det også mulig å chatte med én eller flere personer hvor du kan se status for meldingen (skriver/sendt/mottatt/lest), i tillegg til å dele kartposisjoner og filer.

– Dette er en unik tjeneste som tilfører helt nye mobilopplevelser ut over ordinær SMS - på tvers av mobiltelefoner og nettverk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

SMS+ vil bli automatisk tilgjengelig for kundene som en naturlig del av deres mobilabonnement, kun begrenset av mobiltelefonens egenskaper. Foreløpig er det nyere telefonmodeller fra Sony, Samsung og Huawei som støtter SMS+.

– Det vil på sikt ikke være behov for å laste ned en app eller installere tjenesten. Kundene vil oppleve dette som en såkalt «green button experience» og kan ta i bruk tjenesten umiddelbart, men begge parter som er i dialog må ha tilgang til SMS+ for å bruke tjenesten, sier Moen.

Han sier at dersom kunden ønsker å ta tjenesten i bruk allerede nå i den tidlige fasen før den aktiveres på deres telefon, kan de gjøre dette ved å laste ned Android Messages fra Google Play.

Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, presenterte den nye løsningen. Foto: Martin Fjellanger/Telenor.
Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, presenterte den nye løsningen. Foto: Martin Fjellanger/Telenor.

Mange muligheterRCS-teknologien vil åpne for mange muligheter også for bedriftsmarkedet, da det med SMS+ vil bli mulig å sende visuelle meldinger, men da med direkte Call to Action-knapper (CTA) i selve meldingen.

RCS er en teknologi som er utviklet av bransjeorganisasjonen GSMA.

– Det er avgjørende at teknologien får størst mulig utbredelse blant mobiloperatørene for at kundene skal ha mest mulig glede av den. Vi jobber nå med å gi blant annet tale en helt ny dimensjon med RCS. Det fins veldig mange muligheter innenfor RCS-teknologi, og det er spennende tider i vente, sier Moen.

Powered by Labrador CMS