NY SJEF I TELIASONERA

TeliaSonera Norge har ansatt Abraham Foss som ny administrerende direktør, og Tele2-sjef Arild Hustad er ute av det nye selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Styret i TeliaSonera Norge har ansatt Abraham Foss som ny administrerende direktør for selskapet. Han tiltrer stillingen 1. juni i år, skriver TeliaSonera i en pressemelding.

Abraham Foss kommer fra toppledelsen i Maxis Berhad, den ledende telekom-operatøren i Malaysia, hvor han leder bedriftssatsingen.   

Internasjonal erfaring

Sammen skal vi for alvor utfordre Telenor til det beste for alle mobilforbrukere

– Abraham har omfattende erfaring som leder både innenfor og utenfor telekom-bransjen, med spesielt sterk innsikt og kunnskap om bedriftsmarkedet. Vi har gjort et omfattende søk og vurdert både norske og internasjonale kandidater. Vi har funnet en sterk leder med en bred industriell og internasjonal bakgrunn som vil ta TeliaSonera Norge til det neste nivået gjennom sammenslåingen med Tele2 i Norge. Jeg ønsker Abraham en varm velkomst til TeliaSonera, sier Robert Andersson, europasjef og styreleder i TeliaSonera Norge.

Abraham Foss er 50 år, og før han begynte i Maxis Berhad hadde han ulike lederstillinger i Telenor, både i Norge og internasjonalt. I perioden 2008 til 2012 var han leder for Telenor Business i Norge før han ble Senior Vice President for Financial Services i Telenor-konsernet. Foss har også vært regionsdirektør i Innovasjon Norge med ansvar for Sør- og Nord-Amerika, og han har erfaring fra Nycomed Imaging, Sparebank1 og Dyno Industrier. Abraham Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har også studier i jus og russisk fra Universitetet i Bergen og Oslo.

Ute av nye TeliaSonera

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge det nye TeliaSonera Norge etter sammenslåingen med Tele2s norske virksomhet. Vi skal fortsette å gi alle norske mobilbrukere suverene tjenester og kundeopplevelser.  Jeg ser frem til å samarbeide med dyktige og dedikerte medarbeidere, og sammen skal vi for alvor utfordre Telenor til det beste for alle mobilforbrukere, sier han.

Charlotta Rehman vil fortsette som konstituert leder frem til Foss begynner i jobben. Hun tok over stillingen etter at tidligere norgessjef August Baumann gikk av med umiddelbar virkning like før jul. I fusjonsprosessen mellom TeliaSonera og Tele2 i Norge er det nå avklart at tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, ikke vil være en del av den nye ledergruppen i TeliaSonera Norge, og han vil søke nye muligheter utenfor selskapet.

Powered by Labrador CMS