Jan Røsholm ledet Musikkbransjedagen. Foto: Stian Sønsteng

NY VINKLING PÅ MUSIKKBRANSJEDAGEN

– Den svake deltakelsen tyder på at vi må vinkle dette på en annen måte i fremtiden, sier styreleder Erik Østby i Norsk musikkbransjeråd.

Publisert Sist oppdatert

Etter to års kansellering på grunn av smitterestriksjonene i forbindelse med korona-pandemien, ble Musikkbransjedagen igjen arrangert, på Popsenteret i Oslo lørdag 10. september. Med bare snaut 20 deltakere, åpner styrelederen i foreningen for at man må diskutere fremtiden til arrangementet.

Audiograf Janne Hallset Mykkelbost i Hør foredro om hørselskader og verneprodukter. Foto: Stian Sønsteng

– Vi har i ettertid fått klare signaler om at det for detaljistene er en utfordring å få med seg de butikkansatte på arrangementet. Slik var det ikke tidligere, da folk synes det var gromt å delta. Det kan være en løsning at vi retter samlingen mot butikksjefer og eiere, og/eller at vi har det i forbindelse med et annet arrangement, som Larvik gitarfestival eller Bylarm i Oslo, sier Østby til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tar grep

Styret i Norsk musikkbransjeråd: Gjermund Stordahl (4Sound Moss, f. v.), Torstein Vik (Polysonic Norge), Erik Østby (EM Nordic AS), Erik Sæther (Yamaha Music), Eva Kristin Kjæreng (Evas Musikkinstrument) og Magne Iversen (4Sound), fotografert i 2019. Foto: Stian Sønsteng

Det var under sitt årsmøte i 2016 Norsk musikkbransjeråd valgte å bli en undergruppe i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Den gangen hadde foreningen, som samler leverandører og forhandlere av musikkinstrumenter, studioutstyr, lys- og lydutstyr og annet som brukes til å formidle musikk og lyd for privat og profesjonell bruk, ligget nede et par år. Dette møtet samlet snaut 30 personer.

Foredragsholder Trond Tufte (t. h.) møtte en annen instrumentmaker; Arnfred Marthinsen. Foto: Stian Sønsteng

– Både i 2019 og i år var det bare rundt 20 deltakere på Musikkbransjedagen, så hvis dette skal være et relevant og viktig møtested for bransjen må vi ta noen grep, sier Østby.

Han er administrerende direktør i EM Nordic, og sitter i styret for Norsk musikkbransjeråd sammen med Erik Sæther (Yamaha Music), Eva Kristin Kjæreng (Evas Musikkinstrument), Gjermund Stordahl (4Sound Moss) Torstein Vik (Polysonic Norge) og Magne Iversen (4Sound).

Musikkbransjedagen ble også i år avholdt i Popsenteret i Oslo. Foto: Stian Sønsteng

På Musikkbransjedagen holdt audiograf Janne Hallset Mykkelbost i Hør et foredrag om hørselskader og ørepropper, mens gitarmaker Trond Tufte snakket om vedlikehold av gitarer. Programmet ble ledet av administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS