Kaffetrakteren OBH Blooming Coffee Maker ble nylig godkjent av European Coffee Brewing Centre. Foto: OBH Nordica

GODKJENNER NY TRAKTER FRA OBH NORDICA

Kaffetrakteren OBH Blooming Coffee Maker ble nylig godkjent av European Coffee Brewing Centre, og selskapet har nå to godkjente traktere i markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Norsk Kaffeinformasjon i en pressemelding.

Den nordiske produsenten av husholdningsartikler har nå to godkjente kaffetraktere i markedet; Blooming Coffee Maker og Legacy.

Kaffetrakteren er nordmenns førstevalg når det kommer til bryggeutstyr, og det er gledelig at produsentene satser på kvalitet, mener Norsk Kaffeinformasjon.

– Korrekt tid og temperatur under tilberedningen er en forutsetning for et godt resultat. En godkjent trakter skal trekke ut riktig mengde kaffestoffer og gi en balansert drikk. Trekker vi ut for mye blir kaffen besk og bitter, trekker vi ut for lite blir kaffen tynn og smakløs, forklarer Stig Hiller, teknisk sjef i European Coffee Brewing Centre (ECBC).

Stig Hiller, teknisk sjef i European Coffee Brewing Centre, sier korrekt tid og temperatur under tilberedningen av kaffe er avgjørende for et godt resultat. Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Testsenteret ECBC drives av Norsk Kaffeinformasjon og ligger i Oslo. Ifølge organisasjonen er ECBC er det eneste uavhengige testsenter i sitt slag i Europa, og har opplevd stor pågang fra produsenter i Europa og Asia. ECBC samarbeider med Specialty Coffee Association (SCA), som har en tilsvarende ordning for det amerikanske markedet.

Ifølge OBH Nordica er Blooming Coffee Maker Nordens første kaffetrakter med blooming-funksjon. Denne bløtlegger de malte kaffebønnene i omtrent ett minutt i begynnelsen av trakteprosessen for å frigjøre karbondioksid i bønnene. Dette skal gi en rundere og rikere kaffesmak med mer aroma.

Kaffetrakteren har to varmeelementer hvor ett varmer opp vannet og ett holder kaffen varm. Traktetemperaturen skal ligge mellom 92-96 grader, og den ferdig traktede kaffen skal holde 85 grader. Hele trakteprosessen skal ta mellom fem til syv minutter og trakteren slår seg av etter 40 minutter.

OBH Nordica Blooming Coffee Maker har 1,25 liter kapasitet og filterstørrelse på 1x4. Effekten er på 1690 Watt og karaffelen kan vaskes i oppvaskmaskin. Maskinen kommer i fargene aluminium og hvit, til en pris på rundt 1.600 kroner.

Følgende andre produsenter har modeller for hjemmemarkedet som er godkjent av ECBC:

AEG, Braun, Bravilor Bonamat, Electrolux, De’Longhi, Kitchen Aid, Melitta, Moccamaster, OBH, Russell Hobbs, Sage, Severin og Wilfa.

Powered by Labrador CMS