Osram LED Star Classic

Pressemelding fra Osram 8. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

OSRAM dumper prisene på LED-pærer av høy kvalitet

LED-lyspærer har frem til nå representert en relativt beskjeden andel av det norske salget, hovedsakelig fordi prisnivået har vært betydelig høyere enn andre typer lyspærer. OSRAM lanserer en ny generasjon LED-pærer til overkommelig pris, inkludert LED Star Classic A40 [1]. De nye pærene fås i dagligvarebutikker over hele landet.

LED Star Classic A40-pæren er en del av OSRAMs nye LED-sortiment, som lyser opp i det samme pæren tennes. Pærens levetid er opp til 25 000 timer, avhengig av pæretype, og kommer med tre eller fire års produktfeilgaranti. I det komplette LED Star Classic-sortimentet inngår dessuten en 60 watts-erstatter, som i oktober kan fås både i en dimmbar og ikke-dimmbar versjon.

Forbrukerne ønsker generelt å holde utgiftene i husholdningsbudsjettet nede. Norge er ett av landene i Europa med høyest forbrukerpriser [2], og OSRAMs energieffektive LED Star Classic fås ikke bare til en overkommelig pris -- forbrukerne sparer også et betydelig beløp på strømregningen, ettersom pæren bruker 80 prosent mindre energi sammenlignet med konvensjonelle glødelamper av sammenlignbart lysutbytte [3]. I tillegg sparer den imponerende 200 kg CO2 i løpet av pærens 15-årige levetid.

Erstatter glødepæren

Etter det verdensomfattende forbudet mot de populære glødepærene, har forbrukerne nå flere  tilfredsstillende alternativer. OSRAMs nye serie av LED-pærer oppfyller forbrukernes ønske om kvalitetspærer i 40 og 60 watts-klassen. LED Star Classic-serien leverer toppkvalitet til en lavere pris, og den er på alle måter et fremtidssikkert valg.

- Vi er veldig glade for å kunne imøtekomme den høye etterspørselen etter pærer som kommer så tett som mulig på de utgående glødepærene. Vi arbeider konstant med å finne nye måter å hjelpe forbrukerne med å spare penger på uten at det går utover lyskvaliteten, og det er dette produktet et godt eksempel på, sier Arvid Furru, daglig leder i OSRAM Norge.

OSRAMs LED Star Classic er tilgjengelig i dagligvarebutikker over hele landet. Butikkjedene står fritt til å bestemme egen utsalgspris, men OSRAM anbefaler en utsalgspris fra ca. 100 kroner og opp til 200 kroner, avhenging av om det er en dimmbar pære eller ikke.