Philips Hue Motion Sensor

Pressemelding fra Philips Lighting 29. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt tilskudd til den populære Hue-familien:

Styr lyset med bevegelse

Vi kan allerede kontrollere lyset med stemmen og tilpasse farger og intensitet til enhver situasjon. Men nå gir Phillips Hue deg også muligheten til å styre lyset med  bevegelse. Dette betyr blant annet mindre famling i mørket, med andre ord en enklere hverdag for småbarnsforeldre og andre nattevandrere.

De fleste forbinder bevegelsessensorer med utendørsbelysning i innkjørselen eller på terrassen som skrur på lyset når noen nærmer seg. Nå lanserer Philips Hue Motion Sensor for bruk innendørs som sikrer en hverdag der lysene i enda større grad tilpasser seg brukernes liv. Siden sensoren går på batteri og dermed ikke er avhengig av noen stikkontakt, står du fritt til å velge en plassering ut i fra der den best vil fange opp bevegelsene i rommet.

– Det eneste som skal til for at lyset skal gå på er at noen er i rommet. Du trenger hverken fjernkontroll, kontakt eller telefon. Så fort man beveger seg inn i boligen vil sensoren, på under ett sekund, fange opp bevegelser og sørge for at lysene skrur seg på i de rommene man går inn i, sier Andreas Bahnsen, produktsjef hos Philips Lighting.

Den første intelligente sensoren

Sensoren registrerer også dagslys og vil ikke skru seg på dersom rommet er tilstrekkelig opplyst fra før. Det er i tillegg mulig å stille inn sensoren slik at lyset skrur seg av så fort rommet er tomt – hvilket kan gi et hyggelig utslag på strømregningen.

– Hue Motion Sensor skiller seg fra andre bevegelsessensorer fordi den er intelligent. Den kan stilles inn slik at lyset skrus på til å bli mykt og behagelig om natten så søvnen ikke ødelegges, og på samme måte kan det justeres om dagen til den type belysning man foretrekker, forklarer Andreas Bahnsen.

Hue Motion Sensor er kompatibel med samtlige Hue produkter, og kan kobles opp til Hue-appen på samme måte som de andre produktene.

Tre nye medlemmer av Hue-familien

Hue motion sensor er ikke den eneste nye tilskuddet til Philips populære Hue-serie; det er også kommet en GU10 utgave av Phillips Hue White Ambiance som passer perfekt i spotlys samt en oppdatert versjon av Phillips Hue white and color ambiance (E27), som kan by på bedre farger i det blå og grønne spekteret. Philips lanserer i tillegg lamper med innebyggede White Ambiance pærer, som kan stilles inn i alle nyanser av det naturlige, hvite lyset – fra kjølig dagslys til mykt kveldslys. Lampene kommer med en trådløs lysdemper med fire forhåndsdefinerte lysnivåer; Relax, Read, Concentrate og Energize.

Philips Hue Motion Sensor blir tilgjengelig i butikkene fra høsten 2016 med en veiledende pris på 379 kroner.

Powered by Labrador CMS