Wimp HiFi med video

Pressemelding fra Wimp 24. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

WiMP satser på HiFi og musikkvideoer

Musikktjenesten WiMP lanserer i dag en etterlengtet oppdatering til desktop med tre nye nøkkelfunksjoner til de eksisterende HiFi mobilbrukerne. WiMP HiFi-brukere får endelig støtte for tapsfri lydkvalitet på datamaskinen, der de også får integrert WiMP Magazine og utvidet låtinformasjon som viser hvem som har laget musikken. I tillegg går startskuddet for WiMPs videosatsning.

Overlegen lydkvalitet på alle enheter – HiFi nå også på desktop

WiMP er den eneste musikktjenesten som tilbyr lossless lydkvalitet. WiMP HiFi ble lansert i oktober og tusenvis av brukere abonnerer allerede på tjenesten som streamer i mer enn dobbel bitrate sammenlignet med konkurrenter. Tjenesten tilbyr tapsfri lydkvalitet til alle enheter; mobil, nettbrett, nettverksspillere og fra i dag også PC og Mac.

“Det har vært mye høyere etterspørsel på WiMP HiFi enn vi hadde forutsett. Når det er sagt er det likevel ikke overraskende, med tanke på veksten i høykvalitets- stereoutstyr og hodetelefoner,” sier adm. dir. i WiMP Andy Chen. ”Musikkelskere har begynt å utvikle behov forbi det enkle å få tilgang til musikk når som helst og hvor som helst. Nå bryr de seg mer og mer om selve opplevelsen når de skal nyte musikken. HiFi er som HD for TV, når folk har bedre utstyr leter de også naturlig etter streamingtjenester som kan tilby best mulig lydkvaliteten. Vi er stolte over å introdusere den nye desktop-støtten i dag, slik at det blir enda lettere å lytte til musikken på den måten den var ment fra studio.”

Les og lytt – WiMP Magazine med unik integrasjon i klienten

WiMP hylles for sitt redaksjonelle innhold der lokale redaktører hver dag gir deg nyheter, anbefalinger, spillelister, intervju og mye mer. I dag tar WiMP opplevelsen et steg videre på desktop med WiMP Magazine integrert i klienten. Slik kan brukere høre på musikken mens de leser featureartikler, intervjuer, bakgrunnshistorier, eller rett og slett en presentasjon av det som spilles. Eller motsatt, de kan dypdykke bak kulissene mens de lytter.

Finn ut mer om hvem som har laget musikken med utvidet låtinfo

Fans kan nå også ta et steg nærmere musikken og finne ut mer om hvordan de ulike låtene er produsert. I dagens oppdatering introduserer WiMP for første gang utvidet låtinfo, der låtskriver, komponist, produsent og utøvende artister presenteres på låter og album.

”Musikkoppdagelse handler ikke bare om å finne nye låter, men veldig ofte også om å lære mer utover artisten og forstå hvorfor en låt eller et album høres ut som det gjør og hvem som står bak. Vi mener det er på tide at også låtskrivere, komponister, produsenter og utøvende musikere blir vist fram og omtalt i vår tjeneste og vi er sikre på at dette vil gi folk en mye dypere tilknytning til sin favorittlåt for i neste steg å oppdage nye favoritter,” sier Chen.

Musikkvideo – multimedia musikkunderholdningstjeneste for framtida

Musikk er en multimediaopplevelse som ikke begrenses til kun ren lyd eller video, men en kombinasjon av de to pluss mer. Med lanseringen av WiMP HiFi som anker vil WiMP videre omdefinere musikkstreamingopplevelsen ved å inkludere musikkvideoer i tjenesten.

Den første smakebiten på denne framtida introduseres i dag med betalanseringen av en redaksjonell videokanal som viser nye populære musikkvideoer i WiMP. Betalanseringen er i første omgang begrenset til Android-brukere og kommer i nær framtid også til iOS.

”Vi er foreløpig helt i starten av å redefinere hva et musikkabonnement egentlig skal bety for moderne konsumenter. Vi har selvfølgelig en lang vei å gå, men WiMP sikter på å bli ledende i å levere multimedia musikkunderholdning som kombinerer audio, video og annen musikkunderholdning”, sier Chen.

Også nytt til WiMP HiFi-brukere i dag

WiMP har fått en ny installasjon som gjør Adobe Air-prosessen overflødig. Med dette følger også bruk av mediaknapper for å skippe, pause, spille osv.

Både desktop og Android-versjonen lanseres i beta. Desktopversjonen blir tilgjengelig for WiMP HiFi-brukere.

Powered by Labrador CMS