Apple Ipad Wi-Fi + 4G

Pressemelding fra Apple 8. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple lanserer nye iPad

Nye iPad har Retina-skjerm, A5X-chip, iSight-kamera med 5 megapiksler og superrask 4G LTE

Apple presenterte i dag den nye iPad-en, den tredje generasjonen av denne mobile enheten som definerte en helt ny kategori. Den har en fantastisk, ny Retina-skjerm, Apples nye A5X-chip med firekjerners grafikkbehandling og et iSight-kamera med 5 megapiksler og avansert optikk som lar deg ta fantastiske bilder og ta opp video i 1080p HD. iPad med Wi-Fi + 4G kan kobles til raske nettverk over hele verden, inkludert 4G LTE-nettverkene til AT&T og Verizon, og den har den samme batteribrukstiden på 10 timer* som gjør at du kan bruke den hele dagen, samtidig som den fortsatt er eksepsjonelt tynn og lett. Fra og med i dag vil iPad 2 være tilgjengelig til en enda rimeligere pris fra kun NOK 2990,–.

«Den nye iPad-en omdefinerer kategorien som Apple skapte for mindre enn to år siden. Den gir folk den mest fantastiske opplevelsen teknologi noensinne har kunnet tilby,» forteller Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Nye iPad har den høyeste oppløsningen som noensinne har vært tilgjengelig på en mobil enhet, med 3,1 millioner bildepunkter. Dette gir sylskarp tekst og en fenomenal detaljrikdom i bilder og videoer.»

Retina-skjermen på den nye iPad-en har fire ganger så mange bildepunkter som skjermen på iPad 2. De sitter så tett at menneskeøyet ikke er i stand til å skjelne enkeltbildepunkter når du holder den på vanlig avstand, noe som gjør at nettsider, tekst, bilder og videoer blir utrolig skarpe og realistiske. De 3,1 millioner bildepunktene i Retina-skjermen er over én million flere bildepunkter enn på en HD-TV, og med en fargemetning som er 44 prosent større kan nye iPad vise farger som er utrolig mye rikere, dypere og mer levende. Filmer kan nå spilles av i full 1080p HD-oppløsning, noe som gir en seeropplevelse du ikke får på noen annen mobil enhet.

Den kraftige, nye A5X-chipen med firekjerners grafikkbehandling ble utviklet av Apple for å gi en rask og responsiv brukeropplevelse og for å kunne støtte den fantastiske Retina-skjermen. Med dobbelt så høy grafikkytelse som A5-chipen, gir A5X en suveren balanse mellom ytelse og strømeffektivitet slik at brukerne får alle fordelene med den fantastiske, nye skjermen samtidig som de kan bruke det responsive Multi-Touch-grensesnittet, leve seg inn i spill, oppleve en fantastisk, visuell dybde og få et batteri som varer hele dagen.

iSight-kameraet med 5 megapiksler har avansert optikk som lar deg ta imponerende bilder og ta opp video i full HD. Den bakbelyste sensoren gjør det mulig å ta fantastiske bilder selv under dårlige lysforhold, og en ny bildestabiliseringsfunksjon motvirker den ujevne kameraføringen som ofte oppstår når du filmer med en håndholdt enhet. Med den innebygde Bilder-appen på iPad kan du se på bildene på den store Retina-skjermen og deretter redigere dem, forbedre dem og dele dem med venner og familie. 

iPad Wi-Fi + 4G med neste generasjon 4G LTE innebygd har den mest omfattende støtten for raske nettverk over hele verden, inkludert HSPA+ og DC-HSDPA, og nå kan iPad-eiere bruke roamingfunksjonen når de er i utlandet, uavhengig av om de bruker GSM eller CDMA. iPad leverer lynraske nedlastings- og opplastingshastigheter slik at nettsider lastes inn utrolig raskt, og e-poster med store vedlegg kan sendes og tas imot uten problemer. Delt Internett kan brukes for å dele den raske nettverksforbindelsen på iPad med opptil 5 andre enheter via Wi-Fi, Bluetooth eller USB.** 

iOS 5.1, den nyeste oppdateringen av verdens mest avanserte mobilplattform, gir nye iPad tilgang til en rekke nye funksjoner og forbedringer, blant annet en nydesignet Kamera-app med bildestabiliseringsteknologi, muligheten til å slette bilder fra Bildestrøm, støtte for diktering på engelsk, fransk, tysk og japansk og funksjonen Delt Internett. iOS 5.1 er også tett integrert med iCloud, en samling med banebrytende nettskytjenester som inkluderer iTunes i nettskyen, Bildestrøm og dokumenter i nettskyen. iCloud fungerer problemfritt sammen med iPhone, iPad, iPod touch, Mac og PC og oppbevarer innholdet ditt og sprer det automatisk og trådløst til alle enhetene dine. Når innholdet endres på én av enhetene dine, oppdateres alle de andre enhetene automatisk.

Nye iPad har også støtte for diktering, en annen funksjon som lar deg bruke stemmen for å få ting gjort. I stedet for å skrive kan du trykke på mikrofonsymbolet på tastaturet og deretter si det du vil. iPad lytter. Trykk på Ferdig, så konverterer iPad ordene til tekst. Diktering kan brukes til å skrive meldinger, ta notater, søke på nettet og mer til. Diktering fungerer også sammen med apper fra tredjeparter, så du kan oppdatere Facebook-statusen din, skrive Twitter-meldinger eller skrive bildetekster på Instagram.

Apple presenterte også iPhoto-appen sammen med store oppdateringer til iMovie og GarageBand, noe som gjør at pakken med iLife-apper for iOS nå er komplett. iLife og iWork-appene Pages, Keynote og Numbers har alle blitt oppdatert for å kunne dra nytte av den nye Retina-skjermen på iPad. iPhoto har banebrytende Multi-Touch-funksjoner som lar deg bruke enkle bevegelser for å sortere hundrevis av bilder og finne de beste av dem, forbedre og retusjere bildene med noen fingerstrøk og dele fantastiske bildedagbøker via iCloud. Med iMovie får du nå muligheten til å lage filmtrailere i ekte Hollywood-stil av HD-videoene dine, og GarageBand introduserer Jam Session – en nyskapende og morsom funksjon som lar en gruppe venner koble sammen iOS-enhetene sine trådløst og spille instrumenter og ta opp musikk sammen.

Nesten alle de over 585 000 appene på App Store kan brukes på iPad, inkludert over 200 000 apper som er laget spesielt for iPad. De dekker en lang rekke kategorier, inkludert bøker, spill, bedrift, nyheter, sport, helse, referanse og reise. Med iTunes Store får du tilgang til verdens mest populære nettbutikk for musikk, TV-programmer og filmer. Her finner du en katalog med over 20 millioner sanger, over 90 000 episoder av TV-programmer og over 15 000 filmer. Med den nye iBooks 2-appen for iPad kan brukerne oppleve en helt ny type e-bøker som er dynamiske, engasjerende og virkelig interaktive. iBooks-bøker som er laget med Apples nye iBooks Author-app, kan inneholde interaktive animasjoner, diagrammer, bilder, videoer, enestående navigeringsfunksjoner og mye mer.

Priser og tilgjengelighet

De nye iPad-modellene med Wi-Fi vil være tilgjengelig i svart og hvitt på fredag 16. mars med en anbefalt utsalgspris på $499 (US)*** for modellen på 16 GB, $599 (US) for modellen på 32 GB og $699 (US) for modellen på 64 GB. iPad selges i USA via Apple Store (www.apple.com), Apples Retail Store og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. iPad vil også være tilgjengelig i Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Sveits, Storbritannia og De amerikanske jomfruøyene fredag 16. mars. Kunder kan begynne å forhåndsbestille den nye iPad-en i dag, og den fantastiske iPad 2 er nå tilgjengelig til en enda rimeligere pris på NOK 2990,– (2 392 kr eks. mva.) for Wi-Fi-modellen på 16 GB og NOK 3990,– (3 192 kr eks. mva.) for Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB. 

iOS 5.1 og iTunes 10.6 er tilgjengelige i dag som gratis programvareoppdateringer. iPhoto, iMovie 1.3 og GarageBand 1.2 er tilgjengelige i dag for NOK 35,– per stykk fra App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 og Numbers 1.6 er tilgjengelige fra i dag for NOK 70,– per stykk fra App Store. Oppdateringer er gratis for eksisterende kunder. Innen utgangen av mars vil iPad være tilgjengelig i Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Hellas, Irland, Island, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Macao, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.

*Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Oppnådde resultat kan variere.

**Delt Internett krever et dataabonnement som støtter dette. Kunder bør kontakte operatøren sin for informasjon om tilgjengelighet.

***Prisene som er oppgitt, gjelder kun for USA. Priser andre steder vil bli tilgjengelig nærmere lansering.

Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.

Powered by Labrador CMS