Canon PowerShot S100

Pressemelding fra Canon 15. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer PowerShot S100 – proff kontroll, ekstremt kompakt

Canon lanserer i dag nye PowerShot S100 – et avansert, allsidig og ekstremt kompakt digitalkamera med manuell kontroll og ledende bildekvalitet. Dette er Canons mest avanserte modell i PowerShot S-serien hittil, og PowerShot S100 overgår den høye standarden som ble satt av modellens anerkjente forgjenger, med nytt f/2.0 Canon-objektiv og forbedret HS System, som kombinerer en førsteklasses sensor med høy følsomhet og det aller siste innen Canon prosessor­teknologi – DIGIC 5.

PowerShot S100 er fullpakket av oppgraderinger og markerer et stort skritt fremover for PowerShot S-serien. Kameraets Canon-objektiv med 24mm ultravidvinkel og 5,0x optisk zoom gir bedre ytelse og fleksibilitet, og kombinert med Canons intelligente system for bildestabilisering er du sikret skarpe stillbilder og filmopptak. En GPS-funksjon registrerer klokkeslett og sted for hvert bilde, full HD-kvalitet sikrer imponerende videoopptak, og kraftig DIGIC 5-prosessor gir rask opptakshastighet og enda bedre bildekvalitet under alle opptaksforhold. Alle disse nye funksjonene er pakket inn i et superslankt kamerahus som kun er 26,7 mm tykt og leveres i matt sort eller titangrått.

HS System med DIGIC 5 – nye høyder

PowerShot S100 er utstyrt med Canons mest avanserte HS System hittil. PowerShot S-serien er kjent for å levere høy bildekvalitet med lite støy i svakt lys, og Canons forbedrede HS Systembygger videre på dette med en kombinasjon av DIGIC 5-prosesser og en 12,1 megapiksler høysensitiv CMOS-sensor av 1/1,7-typen - utviklet med hjelp av Canons omfattende sensorekspertise fra EOS-serien. Resultatet er enda bedre fotomuligheter i svakt lys.  Kameraet støtter opptil ISO 6400 ved full oppløsning, og CMOS-sensorens høye ytelse og den kraftige DIGIC 5-prosessoren utnyttes maksimalt for å redusere bildestøyen, noe som er med på å sikre suveren bildekvalitet i alle opptaksforhold.

DIGIC 5 er utviklet for å ta bildekvaliteten til nye høyder. DIGIC 5 analyserer fire ganger mer bildeinformasjon for hver piksel og fanger opp flere detaljer og farger i motivet enn noen gang tidligere. Prosessoren jobber også seks ganger raskere enn forrige prosessormodell, noe som sikrer effektiv prosessering av den økte bildedatamengden og reduserer bildestøynivået med opptil 75 prosent[i].

Originalt Canon-objektiv med intelligent bildestabilisator

PowerShot S100 har et nytt objektiv med høy ytelse som er utviklet og produsert basert på den samme ekspertisen og de samme produksjonsmetodene som Canons anerkjente EF-objektiver. Objektivet har 24mm ultravidvinkel til fotografering av horisonter og landskap og 5,0x optisk zoom til fotografering av fjerne motiver – alt sammen med lyssterk f/2.0 blender i en lett og kompakt objektivdesign.

Den intelligente bildestabilisatoren bruker Canons meget effektive 4-trinns optiske bildestabilisator for å motvirke kamerarystelser både ved stillbildefotografering og videoopptak i full HD. Det finnes syv ulike innstillinger for bildestabilisering[ii], og den intelligente bildestabilisatoren identifiserer motivet og velger så den optimale innstillingen. Panorerings-IS er ideell når du følger spenningen på en racerbane og sikrer at bildestabilisatoren kun kompenserer for loddrette kamerabevegelser, mens makro-IS bruker teknologi for hybrid bildestabilisering til å sikre skarpe nærbilder. Forsterket IS bruker Canons videokamerateknologi for filming på avstand med zoom, mens stativmodusslår av bildestabiliseringen når kameraet er plassert på en stødig flate eller montert på stativ.

Forbedret kontroll

På PowerShot S100 har du full manuell kontroll over innstillinger og programmer. Modellen er designet for å gli sømløst inn i fotografenes eksisterende arbeidsflyt, den støtter RAW-opptak og er kompatibel med Canon-programmet Digital Photo Professional (DPP) og er dermed et perfekt nummer to-kamera for fotografer med digitalt speilreflekskamera.

Modellen har den moderne PowerShot S-seriens kontrollring på objektivet som gir deg mulighet til å kontrollere innstillinger som fokus og eksponering. Du kan tilordne en rekke ulike bildeparametere til objektivets kontrollring, blant annet lukkertid, ISO og blender, noe som gjør det mulig å finjustere eksponeringen i 1/3-trinns intervaller. Knappen for ringfunksjon (Ring Func) og Multi-Control-funksjonshjulet kan også programmeres til å styre andre forhåndsvalgte funksjoner, noe som gir fleksibilitet og dekker ulike brukerpreferanser.

Høy hastighet og suveren brukervennlighet

PowerShot S100 er utstyrt med DIGIC 5-prosessor som er ideell til fotografering av fartsfylt action. Programmet Høyhastighetsserie-HQ er perfekt til fotografering av alt fra sport til fester, og tar en rask serie med åtte bilder i full oppløsning med opptil 9,6 bilder i sekundet. Ønsker du å forevige spenningen i fartsfylt action, er programmet Superlangsom film et godt valg med videoopptak med 240 bilder/sek (QVGA-kvalitet) eller 120 bilder/sek (VGA-kvalitet).

Canons program Smart Auto sikrer flott resultat ved å velge de beste innstillingene for i alt 32 tilgjengelige motiver. En ny funksjon for hvitbalanse i flere områder oppdager om det er to ulike lyskilder i et motiv og bruker så områdespesifikk hvitbalansekorrigering til å sikre naturtro bilder. Hvis du for eksempel tar et portrettbilde med blits i kunstig belysning, bruker kameraet automatisk hvitbalanse for kunstig lys på bakgrunnen og hvitbalanse for blitslys på personens ansikt for å sikre at både personen og bakgrunnen ser mest mulig naturlig ut på bildet.

Et hav av funksjoner

Ønsker du å registrere opptaksstedet for hvert enkelt bilde, har PowerShot S100 innebygd GPS som registrerer hvor og når bildene tas, slik at du har en fullstendig og nøyaktig fotologg. Funksjonen for GPS-logging kan i tillegg registrere reisene dine, slik at du senere kan se igjennom reiseruten ved hjelp av det medfølgende kartverktøyet som fungerer sammen med Google Maps[iii].

Du kan ta opp imponerende video i full HD (1080p) med 24 bilder i sekundet og stereolyd. Du kan bruke kameraets 5,0x optiske zoom under videoopptak, mens det intelligente bildestabiliseringssystemets innstillinger for dynamisk eller forsterket bildestabilisator motvirker kamerarystelser som oppstår når du filmer mens du beveger deg, eller når du zoomer. Kameraets HDMI-CEC-port gjør det enkelt å dele videoene med andre, og du kan styre filmavspillingen på kompatible HDTV-er ved hjelp av TV-ens fjernkontroll.

En stor 7,5 cm PureColor II G LCD-skjerm av høy kvalitet er perfekt til bildekomposisjon og bildevisning, og oppløsning på 461 000 punkter sikrer høy kontrast samt fremragende fargegjengivelse. Herdet glass gir bred betraktningsvinkel og god beskyttelse mot riper, mens nye grep på både frem- og baksiden av kameraet gir enklere håndtering, noe som gjør dette til et perfekt lommekamera for ivrige fotografer.

Utvid mulighetene

PowerShot S100 er kompatibelt med et utvalg tilbehør. Canons nye HF-DC2 er en ekstern blits som kan brukes som supplement til den innebygde blitsen og gjør det mulig å fotografere et større spekter av motiver. Du kan også utforske verden under vann med det nye undervannshuset WP-DC43 som tilleggsutstyr. Undervannshuset er vanntett ned til 40 meter – perfekt til snorkling og dykking. Det beskytter også kameraet mot støv, skitt og skader.

Del historier på CANON iMAGE GATEWAY

Eiere av PowerShot S100 kan registrere seg på CANON iMAGE GATEWAY, en tjeneste for deling av bilder og video på Internett. Du får opptil 2 GB personlig lagringsplass på CANON iMAGE GATEWAY – nok til hundrevis av bilder i høy kvalitet.

Canon PowerShot S100 – nøkkelfunksjoner:

Anbefalt utsalgspris for PowerShot S100 er 3.999,- inkl mva og salgsstart er i november.

[i] Kilde: Canons interne tester. Sammenligning av PowerShot S95 og PowerShot S100 ved ISO 1600.

[ii] Normal IS, panorerings-IS, makro-IS, dynamisk IS, forsterket IS, dynamisk makro IS, stativmodus.

[iii] Google, Google Maps og Google Earth er varemerker for Google Inc.