Stiftelsen Elektronikkbransjen har fått utviklet denne ombrukslogoen. Illustrasjon: Sterk Kommunikasjon.
Stiftelsen Elektronikkbransjen har fått utviklet denne ombrukslogoen. Illustrasjon: Sterk Kommunikasjon.

RECLAIMIT LEVERER OMBRUKSSYSTEM

Stiftelsen Elektronikkbransjen har valgt svenske Reclaimit som leverandør for sitt system for sporing av ombrukte produkter.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen Elektronikkbransjen jobber med en løsning for å øke andelen ombruk for hjemmeelektronikk og hvitevarer, og har valgt Reclaimit, Nordens ledende ettermarkedstjeneste for e-handel og retail, som leverandør av en e-tjeneste som muliggjør fullstendig sporbarhet for elektronikk og hvitevarer som selges om igjen.

Det bidrar til sikkerhet både for forbrukerne, verksteder, produsenter og butikker. Stiftelsen Elektronikkbransjen og Reclaimit skal sammen håndtere en database for ombruksprodukter for ombrukssentere, produsenter og verksteder.

Ombruk er satt på agendaen som følge av EUs handlingsplan for den nye sirkulære økonomien, for et renere og mer konkurransekraftig Europa. Den nye handlingsplanen gjelder fra 1. mars 2021, og produktene som settes på markedet må være enkle å reparere og gjenbrukes. Målet er å minske mengden elektronisk avfall.

Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, sier Norge er først i Europa på å tilrettelegge et system for ombruk. Foto: Stian Sønsteng.
Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, sier Norge er først i Europa på å tilrettelegge et system for ombruk. Foto: Stian Sønsteng.

– Norge er først i Europa på å tilrettelegge et system for ombruk for elektronikkbransjen. Vi organiserer avtaler mellom produsenter, returselskaper, servicesentre og butikker, og har utviklet et godkjenningssystem for med en egen logo for de som ønsker å delta. Databasen utviklet av Reclaimit er helt sentral i dette prosjektet, som har som hovedmål å bidra til et renere Europa. Vi har fått veldig positiv mottakelse hos alle aktørene i Norge, inkludert hos myndighetene, og gleder oss til fortsettelsen, sier Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Her kan man lese mer om ombruksprosjektet.

Norge er allerede lagt framme på resirkulering og gjenvinning av elektronikk, nå er målet at stadig flere produkter skal repareres og settes tilbake i markedet som ombruksprodukter.

Reclaimit og Stiftelsen Elektronikkbransjen skal sammen opprette en ny tjeneste som gir reparatører og butikker informasjon om produktet er reparert, hva som er gjort, hvem som har utført service, hvilken fabrikk som har bygget produktet, hvilken modell og serienummer det har, og dato for utført reparasjon.

– Vi i Reclaimit ser fram til oppdraget med å levere en moderne løsning til Stiftelsen Elektronikkbransjen i Norge for å håndtere ombruksprodukter. Vi har lang erfaring med å skape digitaliserte ettermarkedsløsninger for hjemme-elektronikk og hvitevarebransjen, og vi ønsker Stiftelsen Elektronikkbransjen velkommen som kunde hos oss i Reclaimit, sier Seppo Tanskanen, teknologidirektør i Reclaimit.

Powered by Labrador CMS