Den smarte tannbørsten fra Oral-B kommer med eget reiseetui. Foto: Oral-B
Den smarte tannbørsten fra Oral-B kommer med eget reiseetui. Foto: Oral-B

SMART TANNBØRSTE FRA ORAL-B

Oral-B lanserer en elektrisk tannbørste med kunstig intelligens, som skal hjelpe forbrukerens munnhelse.

Publisert

Oral-B Genius X med kunstig intelligens er Oral-Bs mest avanserte elektriske tannbørste noensinne. Ved hjelp av AI-teknologi har den elektriske tannbørsten lært seg unike pussemønster basert på data fra tusenvis av mennesker, slik at den kan skille individuelle pussestiler og dermed analysere din unike pusseteknikk.

Flere går elektrisk

Nordisk opplæringsansvarlig i Procter & Gamble, Bjørn Ørn Gustafson, sier nordmenn tar i bruk ny teknologi i tannpussen. Her tidligere fotografert med et annet av selskapets produkter, en IPL-laser for hårfjerning. Foto: Marte Ottemo.
Nordisk opplæringsansvarlig i Procter & Gamble, Bjørn Ørn Gustafson, sier nordmenn tar i bruk ny teknologi i tannpussen. Her tidligere fotografert med et annet av selskapets produkter, en IPL-laser for hårfjerning. Foto: Marte Ottemo.

Tannbørsten gir også tilbakemeldinger under og etter pussing for å sikre at alle tannområder blir dekket.

– Markedet for elektriske tannbørster i Norge vokser. I dag har rundt 40 prosent av alle i Norge en elektrisk tannbørste, og ytterligere 30 prosent sier de er interessert i å prøve en, sier Bjørn Ørn Gustafsson, nordisk opplæringsansvarlig i Procter & Gamble, til fagbladet Elektronikkbransjen.

I dag har rundt 40 prosent av alle i Norge en elektrisk tannbørste, og ytterligere 30 prosent sier de er interessert i å prøve en

Oral-B Genius X ble presentert for første gang under Mobile World Congress i Barcelona tidligere i år, og er nå klar for norske butikkhyller. Samtidig presenterte Oral-B sin visjon for fremtiden; en verden der teknisk assistanse utfyller forbrukernes daglige munnhelse.

Guidet tannpuss

Etter fullført tannpuss får brukeren personlig tilbakemelding og blir oppmerksom på alle områder som trenger ytterligere rengjøring.

Oral-B Genius X kommer også i en hvit og rosagull-variant. Foto: Oral-B.
Oral-B Genius X kommer også i en hvit og rosagull-variant. Foto: Oral-B.

I motsetning til Oral-Bs tidligere modell Genius 10.000, trenger ikke Genius X-brukere lenger å ta med mobilen på badet for å få sin personlige coaching. Dataene fra tannbørsten overføres sømløst via Bluetooth til appen.

– Vi er utrolig glade for å tilby norske forbrukere vår mest avanserte elektriske tannbørste noensinne. Hver person er unik, og det er derfor vi leter etter enkle og innovative løsninger som tilpasser seg individet. Oral-B Genius X gir brukerne en effektiv og personlig pusseopplevelse for å oppnå en sunn munnhelse, sier Jessica Hedin, merkevaresjef for Oral-B i Norden.

Sammen med tannbørsten og to børstehoder kommer også en reiseveske som lader børsten, og en USB-enhet for å gjøre det lettere å ta med den elektriske tannbørsten på farten.

– Hvilke trender ser dere i tannpleiemarkedet?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12666/?page=90" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– I en tid hvor digitale apper og dingser kan gi live feedback for å forbedre helsen vår, er konsumentene også mer interesserte i å forstå sine tannhelse-vaner. Oral-B-appen hjelper folk til å måle sine egne tannbørste-vaner og gir umiddelbar tilbakemelding, sier Gustafson.