Fra venstre Oliver Frese (driftssjef (COO) ved Koelnmesse), Kai Hillebrandt (styreleder i den tyske bransjeforeningen Photoindustrie-Verband (PIV) og Christoph Werner (senior visepresident ved Koelnmesse) fotografert da planen fortsatt var å arrangere Photokina 2020. Foto: Stian Sønsteng

PHOTOKINA LEGGES NED

– Rammebetingelsene i bransjen gir ikke grunnlag for videre drift av Photokina-messen, sier toppsjef Gerald Böse i Koelnmesse.

Publisert Sist oppdatert

Dette går frem i en pressemelding datert fredag 27. november 2020. Dermed settes det strek for fotomessens 70-årige historie.

Photokina skulle egentlig blitt arrangert i Køln fra 27. til 30. mai i år, men ble avlyst på grunn av korona-pandemien. Som vi skrev den 18. mars ble datoen for neste messe satt til 18. til 21. mai 2022, men denne blir det altså ikke noe av.

– Dette var en vanskelig avgjørelse, men vi hadde dessverre ikke noe valg, sier Koelnmesse-sjef Böse i pressemeldingen.

Her vises det til at det tradisjonelle fotomarkedet allerede før koronapandemien var i omveltning, med en sterk nedgang i omsetningen.

– Selv om det blir tatt flere fotografier i dag enn noen gang før, klarte ikke integreringen av mobilfoto og -video med bildebasert kommunikasjon for eksempel via sosiale medier å kompensere for nedgangen i det klassiske bildemarkedet, sier driftssjef (COO) Oliver Frese i Koelnmesse i pressemeldingen.

Her heter det at Koelnmesse har tatt beslutningen i nært samråd med den tyske bransjeforeningen Photoindustrie-Verband (PIV), der Kai Hillebrandt sitter som styreleder. Hillebrandt uttaler:

– Våre partnere i Köln har gjort alt i deres makt for å opprettholde Photokina som den ledende globale bransjemessen. Likevel kunne ikke messen i 2022 klart å innfri forventningene til bildebransjen. Dette er grunnen til at vi støtter Koelnmesse i dette beklagelige men uunngåelige valget. Vi vil benytte anledningen til å takke staben i Köln for de fantastiske 70 årene vi har hatt sammen!

Powered by Labrador CMS