SLIPP ROBOTEN LØS OFTE!

– Hvis man slipper robotstøvsugeren løs i hjemmet kanskje hver dag, vil man oppleve at den er en fullverdig erstatning til de tradisjonelle støvsugerne.

Publisert Sist oppdatert

Det mener distriktssjef Randulf Rossbach i Witt AS, som representerer Irobot i Norge.

– Når det er sagt må man selv støvsuge trapper og innerst i hjørnene, sier Rossbach.

– Irobot er originalen. Det var de som først kom med denne teknologien, som de har hentet fra robotene de leverer til militær bruk; til for eksempel minerydding.

Enkelte kvier seg kanskje for å slippe en robot løs i hjemmet sitt

Irobot er til salgs hos både Elkjøp, Lefdal og Expert. Rossbach håper de også får produktene inn hos Euronics før julesalget. Under arrangementet i forbindelse med kåringen av årets julegaver viste han også frem vaskeroboten Scooba 230.

– Den kan vaske alt av fliselagte gulv, linoleum og lakkerte tregulv, er kun 16,5 centimeter i diameter og har en kapasitet på 14 kvadratmeter gulv per vanntank. Den går på batteridrift, og gir deg rent gulv når du kommer hjem fra arbeid, sier Rossbach.

Sensorer

Når det gjelder robotstøvsugerne legger han vekt på at de ikke baserer seg på tid.

– Det er sensorer i støvsugeren som sørger for at den holder på til rommet er rent. Navigasjonssystemet Iadapt gjør at støvsugeren kan fatte 60 beslutninger i sekundet basert på informasjonen den får fra de ulike sensorene som er innebygget i støvsugeren. Den kan dermed veksle mellom ulike rengjøringsteknikker basert på de utfordringer den møter. Dette gjør den til markedets rensligste og mest effektive robot når man ser på antall ganger den kjører over gulvet, sier Rossbach.

Han har tre Roomba-modeller i 7-serien, og sier disse har en spesiell børsteløsning som fungerer som kost og feiebrett.

Fyrlykter

– De har også en egen teknologi med hepa-filtre som suger støvet inn i beholderen og sørger for et godt inneklima. Prisen på robotstøvsugerne varierer fra under 3.000 til 6.000 kroner, avhengig av funksjonalitet og tilbehør som følger med. Roomba leveres med fyrlykter, som gjør det mulig å begrense hvor støvsugeren går. Med disse kan man markere en virtuell vegg som stopper roboten. Robotstøvsugeren leveres med ladestasjon, og de lader seg selv ved behov.

– Konkurrenter har webkamera og modeller som tømmer støvet i en base. Tilbyr dere dette?

– Nei. Man må tømme støvet selv, men dette gjør det naturlig å samtidig gjøre nødvendig tilsyn og vedlikehold som for eksempel å rense børstene.

Bør kjøres ofte

– Er dette funksjoner du savner når du skal selge Roomba?

– Nei. Vår største utfordring er å gi butikkselgerne stor nok kompetanse og faglig trygghet på disse produktene. Der vi har hatt en vellykket opplæring, ser vi at de gjør voldsomme fremskritt i salget.

– Roomba håndterer dørterskler på opptil 3,5 centimeter. Er det andre hindringer du som selger møter?

– Enkelte kvier seg kanskje for å slippe en robot løs i hjemmet sitt. Mange tror dette er en fullverdig erstatning for en tradisjonell støvsuger, og lar den gå én gang i uken. Det blir for sjelden, og den fyller seg fort opp med støv. Løsningen er å la den gå oftere, kanskje hver dag. De fleste Irobot-støvsugerne er programmerbare slik at de kan gjøre rent i henhold til en fastsatt tidsprogrammering. Bruker man denne funksjonen fullt ut vil man oppleve at den er en fullverdig erstatning for den tradisjonelle støvsugeren, sier Rossbach.

Powered by Labrador CMS