Sony Ericsson satser på kamera, forretning og MP3

Sony Ericsson har både kamaratelefoner og forretningsmodeller med ulik funksjonalitet og et stort modellutvalg, men satser stort på musikktelefoner kommende sesong.

På CeBIT viste produsenten blant annet UMTS-telefonen W950 som har 4 GB internminne. Dette tilsvarer inntil 4.000 musikkstykker, dersom de blir nedlastet i E-AAC+ filformat. Modellen har i tillegg berøringsskjerm, grafisk tonekontroll og bassforsterker. Programvare som følger med telefonen gjør at du kan laste ned ulike filformater fra platelager. Musikkspilletiden er inntil 10 timer per batterilading.

- Walkman-begrepet er meget viktig for oss. Sony lanserte dette navnet med sin første lommediskomodell tidlig på 80-tallet, og det har siden blitt et verdenskjent begrep for bærbar musikk. Nå bruker vi det også i mobiltelefoner med musikkgjengivelse som viktig funksjon, sier nordisk produktmarkedssjef Per Alksten på CeBIT.

Tidligere lansering

Sony Ericsson hadde lansert en mengde nye mobiltelefoner forut for CeBIT, og viste derfor ingen nyheter på messen.

- Vi har vist i alt 10 nye modeller på CES i Las Vegas og 3GSM World Congress i Barcelona tidligere i år, så CeBIT blir en oppsummering for vår del. Her viser vi hele produktbredden for kommende sesong, sier Alksten.

Totalutvalget består av 10-12 3G-modeller og mellom 10 og 20 GSM- og EDGE modeller. Sony Ericsson har foreløpig ingen modeller som kombinerer UMTS og GSM.

K800 og W810

- Vi tror at K800 og W810 vil bli to bestselgere kommende sesong. K800 er en 3G-modell, mens W810 er en edge-telefon. Begge er forretningstelefoner i øvre prisklasse, sier Alksten.

W810 vil erstatte W800, og skal konkurrere med MP3-spillere. K800 har fått nytt kamera med autofokus og oppløsning 3,2 megapikseler. Den har også fått blits. Telefonen kan utstyres med minnekort på inntil 2 GB. Modellen har stor skjerm, og Sony Ericsson fremhever nettleseren.

W810 har best bilde-funksjonen, som tar ni bilder på et sekund etter at utløserknappen er trykket halvt ned. Deretter tas det siste bildet, og kamera velger selv det beste bildet kvalitetsmessig ut fra lysforhold, skarphet og kontrast. De øvrige bildene blir slettet, slik at minnet ikke fylles unødig opp.

Skjermkvalitet

På messen la Alksten vekt på at Sony Ericsson snart vil lansere skjermer basert på UBC-teknologi (Ultra Bright Color). Skjermer med denne teknologien skal gi 20 prosent bedre lysstyrke enn tradisjonell LCD.

Han la også vekt et stort utvalg tilbehør. Det kommer tre blåtann-hodesett med opptil 11 timer brukertid. HCB-100 er en konferansetelefon brukt som bordmodell. Den kan også brukes som håndfrienhet i bil, og festes da til solskjermen. HCB-100 baserer seg på blåtannteknologi. Vi nevner også spesialtilpassede høyttalere beregnet for direkte tilkobling til mobiltelefon. Her var både små modeller med strømforsyning fra telefonen, og større modeller med separat strømforsyning.

Når det gjelder mobiltelefoner med integrert IP-teknologi, mener Sony Ericsson at de tidligst vil komme med dette om to-tre år.

- Dette blir nok viktig for bedrifter, men ikke så mye for forbrukermarkedet. Årsaken til dette er at IP-telefoni ikke er gratis, som mange tror, sier Alksten.