NÅ KOMMER TCL-MOBILENE TIL NORGE

TCL 20 SE er den første mobilen fra TCL i salg i Norge. Pris: 1.500,- Foto: TCL

Når TCL nå går inn på det nordiske markedet med salg av sine smarttelefoner, skjer det i samarbeid med Power. Først ut er TCL 20 SE.

Publisert Sist oppdatert
TCL 20 SE. Foto: TCL

Mobilen er en del av selskapets 20-serie, og den første modellen som introduseres på det norske markedet.

– Nå introduserer vi TCL Mobile i Norden sammen med Power. TCL 20 SE er en prisgunstig smarttelefon med stor skjerm og lang batteritid, sier Peter Frisch i en pressemelding.

Han er ansvarlig for TCL Mobiles salg i Norden.

– Nettsalget økte hele 2020 og det første kvartalet i år. Forbrukerne har vent seg til å handle på nettet, det gjelder også innkjøp av hjemmeelektronikk. Derfor er det naturlig å inngå et samarbeid med Power, som har fokusert på nettsalg på det nordiske markedet i flere år allerede, sier Frisch i pressemeldingen.

Peter Frisch er nordisk ansvarlig for mobil. Foto: TCL

Når det gjelder TCL 20 SE har den stereohøyttalere, 6,82-tommers HT+-skjerm og 5.000 mAh-batteri. Den kom for salg hos Power i begynnelsen av juni, for 1.500 kroner.

I bransjeforeningen

TCL er allerede medlemmer i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Se alle medlemmer

Selskapet er i Europa inndelt i divisjonene TCL Electronics og TCL Communications.

I TCL Electronics inngår TV, lyd, hvitevarer, klimaanlegg og smarte husholdningsprodukter som robotstøvsugere og luftrensere. Her er Johan Huss nordisk salgssjef.

TCL Communications omfatter mobil, nettbrett, rutere og så videre. Her er som nevnt Peter Frisch hovedmann, med nordisk ansvar for salg og markedsføring.

Vi ønsker å synkronisere våre strategier i Norden

– Vi ønsker å synkronisere våre strategier i Norden, skriver Johan Huss i en epost til fagbladet Elektronikkbransjen.

TCL Electronics er representert i mer enn 160 land og hører ifølge pressemeldingen til de raskest voksende forbrukerelektronikkselskapene i verden. Her heter det også at de er en av verdens ledende produsenter av TV-apparater og mobile enheter.

– I nesten 40 år har TCL hatt egne produksjons- og FoU-sentere verden over, og solgt produkter i mer enn 160 land i hele Nord-Amerika, Latin-Amerika, Europa, Midtøsten, Afrika og Asia og Stillehavsområdet. TCL har spesialisert seg i forskning, utvikling og produksjon av forbrukerelektronikk som TV-apparater, mobiltelefoner, lydenheter og smarthjem-produkter, som inngår i selskapets strategi for «AI x IoT», står det i pressemeldingen.

Se flere artikler om TCL

Johan Huss er nordisk salgssjef i TCL Electronics. Her er han fotografert på IFA Berlin i 2019. Foto: Stian Sønsteng.
Powered by Labrador CMS