Teknikmagasinet har 24 fysiske butikker i Norge. Foto: Teknikmagasinet

KONKURS FOR ANDRE GANG

Butikkjeden Teknikmagasinet og morselskapet Release er konkurs.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Ifølge E24.no tar nå Bjarøy Handel, som drives av landets mest kjente konkursoppkjøper Hans Petter Bjarøy, over boet etter konkursen i Teknikmagasinet. 

Bjarøy sier til avisen at de jobber med en todelt løsning, hvor enkelte butikker blir videresolgt og vil fortsette drift i en eller annen form. Der salg av butikker ikke er mulig, blir det opphørssalg. Bjarøy Handel har inngått korttidskontrakter med ansatte for å gjennomføre prosessen. Bjarøy selv sier det er lite trolig at Teknikmagasinet som merkevare vil fortsette

Det er andre gang siden 2020 at Teknikmagasinet har gått konkurs. Da ble selskapet kjøpt opp av svenske Ambia, mens mobilselskapet Release, startet av tidligere OneCall-sjef Øistein Eriksen, kjøpte Teknikmagasinet i 2022.

I mars 2023 ble André Sjåsæt ny administrerende direktør i selskapet.

André Sjåsæt ble administrerende direktør i Teknikmagasinet AB og Release AS mars 2023. Foto: Teknikmagasinet

– I januar ble det besluttet at Teknikmagasinet skal videreføres, mens Release som varemerke tones ned, sa Sjåsæt til fagbladet Elektronikkbransjen den gang.

Budskapet var at Teknikmagasinet skulle styrke innsatsen på reparasjon av mobiler og også begynne å selge brukte telefoner, men nå begjæres det altså oppbud.

– Selskapet har opplevd krevende markedsforhold i 2023, og har måttet håndtere fallende etterspørsel samtidig med en krevende omstilling av ulønnsomme butikker. Den negative utviklingen ble ytterligere forsterket gjennom andre halvår 2023, med lavere besøk og omsetning enn forventet i selskapets butikker. Release har særlig slitt med de krevende makroøkonomiske forholdene, som har gitt betydelig svakere resultater i den eldre og mer tradisjonelle delen av virksomheten, sier Sjåsæt i en epost til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Selskapet har opplevd krevende markedsforhold i 2023, og har måttet håndtere fallende etterspørsel samtidig med en krevende omstilling av ulønnsomme butikker

– Dette er en trist dag for oss alle, både ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, kreditorer og aksjonærer. Fokuset vårt nå er først og fremst å ta vare på de ansatte. Vi har jobbet hardt for å unngå dette utfallet, men det er dessverre klart at den svake markedsutviklingen har gjort omstillingsprosessen vi var inne i langt mer krevende enn forutsett, sier Sjåsæt i en pressemelding referert i Handelswatch.

Teknikmagasinet har 24 fysiske butikker i Norge og 38 i Sverige. Totalt er 150 norske og 240 svenske ansatte berørt av konkursen.

–  Hva som skjer med selskapene eller de ansatte nå er opp til bostyrerne i Norge og Sverige, som har overtatt styringen over selskapene og er dem som bestemmer prosessen fremover.

Et konkursbo er opprettet, med advokat Nils Holger Koefoed som bostyrer. Det har ikke lykkes fagbladet Elektronikkbransjen å få en kommentar fra Koefoed. 

Powered by Labrador CMS