Ted Muchow i 3DPanospace viser frem den nye skriveren for proffmarkedet. Foto: Jan Røsholm

SKRIV UT TEGNINGEN I 3D

Har du en papirtegning, så kan den nå skrives ut direkte som en modell i 3D.

Publisert

3D-skrivere blir stadig mer avansert. Den nye profesjonelle skriveren fra selskapet 3DPanospace skal ha over 40.000 ferdige modeller lagret, samt muligheten for å skrive ut 3D-modeller direkte fra 2D-tegninger.

To modeller tilgjengelig

Den første 3D-skriveren 3DPanospace lanserte var Panospace One, som ble lansert på IFA i 2017. Dette er en skriver for privatmarkedet, med en pris på 6.500 kroner.

– Denne skriveren har slått bra an, og vil komme i salg hos Elkjøp innen kort tid, sier Ted Muchow, salgsansvarlig for Europa i 3DPanospace.

Nå lanseres også storebror til Panospace One, nemlig Panospace Pro. Dette er en 3D-skriver beregnet for proffmarkedet. I tillegg til å kunne skrive ut større modeller, kan utskriften stoppes og startes. Det gjør det mulig å bytte farger eller materialer underveis.

– De fleste skrivere bruker materialet PLA, mens Pro kan bruke en rekke andre typer materialer også, sier Muchow.

Skriveren har fått en 8 tommer berøringsskjerm, slik at hele menysystemet og bruken av skriveren styres via denne skjermen.

Fra 2D til 3D

Denne skriveren har slått bra an, og vil komme i salg hos Elkjøp innen kort tid

Panospace Pro har en minne med over 40.000 ferdige modeller, som er klare for utskrift. I tillegg har den støtte for USB, mikroSD og trådløst nettverk.

– En fin funksjon er muligheten fra å skrive ut far en tegning. Tenk et arkitektkontor, har de en tegning av et hus, kan man skrive ut en modell i 3D direkte, sier Muchow.

Panospace One er modellen for privatmarkedet, og koster rundt 6500 kroner. Foto: Jan Røsholm.

Den nye skriveren lanseres til sommeren og vil koste rundt 20.000 kroner.

Powered by Labrador CMS