Jan Willy Jacobsen, internasjonal nøkkelkundeansvarlig i JVCKenwood, viser fram selskapets jubileums-projektor. Foto: Marte Ottemo
Jan Willy Jacobsen, internasjonal nøkkelkundeansvarlig i JVCKenwood, viser fram selskapets jubileums-projektor. Foto: Marte Ottemo

PROJEKTOR FOR ENTUSIASTER

JVCKenwood viste fram en helt ny, knall rød projektor på IFA i Berlin. Dab-radioer til bil og hodetelefoner går samtidig bra for selskapet.

Publisert

– Hvert år på IFA presenterer vi en ny projektor. Nå viser vi fram både en ny serie og ny farge, i rødt, sier Jan Willy Jacobsen, internasjonal nøkkelkundeansvarlig i JVCKenwood til fagbladet Elektronikkbransjen.

Feirer 20 år

Den røde projektoren er en “limited edition” av DLA-20LTD og markerer tjueårsjubileet for JVCs D-ILA-brikke. D-ILA står for “Direct-Drive Image Light Amplifier”, og er JVCs egen proprietære brikke for bildevisning.

Det må jo fort være en 40-50 prosent av bilparken som trenger ny dab-radio

Selskapet lanserte også DLA-X9900, DLA-X7900 og DLA-X5900, med

Ultra HD 4K oppløsning og forbedret HRD-støtte. DLA-X9900 og X7900 er THX 3D-sertifisert. Alle tre projektorene kommer med HDCP2.2 sertifisering, og støtter altså 4K i 60 bilder per sekund og 4:4:4 farge-subsampling. Prisene ligger fra 50.000 til 100.000 kroner.

– Hvem er det som kjøper disse produktene i Norge?

– Dette er jo projektorer som starter på en 50-55.000 kroner, så det er folk som er svært interesserte i film. De bygger gjerne egne kinorom, og bruker også mye penger å innrede disse, sier Jacobsen.

En produktgruppe det selges mer av målt i volum, er bilradio.

– Det står for en stor del av omsetningen vår, og vi har også merket overgangen til dab. Salget generelt er mye bedre i år enn i fjor, men i sommer har det vært en liten nedtur. På bilstereo-fronten har vi ikke noen prototyper å vise fram ennå, men det kommer flere nye modeller mot slutten av året, sier Jacobsen.

Kø på verkstedene

– Hvor stort er ettermarkedet på bilstereo i Norge?

– Det må jo fort være en 40-50 prosent av bilparken som trenger ny dab-radio. I tillegg har vi 752.000 båter i Norge, og traktorer og landbruksmaskiner kommer i tillegg, sier han.

– Er dette produkter folk kan installere selv, eller må man bruke et verksted?

– Er man litt handy kan man gjøre det meste selv, men enkelte bilmerker må du ha hjelp med. Vi hører fra verkstedene av det er opptil 6-8 ukers ventetid, så det bremser nok salget litt, sier Jacobsen.

JVCKenwood viser også fram videokamera på messen.

– Kamerasalget er blitt veldig lite, men vi har kanskje de beste videokameraene. De er vannfaste, støvtette og er langt bedre å filme med enn andre modeller. Tidlig neste år kommer vi også med 4K-modeller, sier han.

JVCKenwood merker også interessen for hodetelefoner her til lands.

– Vi har ansatt en ny mann som kun skal jobbe med hodetelefoner i Skandinavia. Vi har sett en kjempevekst i kategorien, og her ligger det mye penger, sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS