Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef i Sony Mobile Communications, ga en gjennomgang av nye Xperia XZ2 og XZ2 Compact. Foto: Marte Ottemo

NYTT DESIGN FRA SONY

Sonys lanserer to nye flaggskipmodeller, Xperia XZ2 og XZ2 Compact. Fokus er på underholdning, og mobilene har fått en helt ny design.

Publisert

Nye Xperia XZ2 og XZ2 Compact har fått helt nytt utseende. Borte er de store rammene rundt skjermen, og den firkantede designen er byttet ut med rundere former.

– Det viktigste med XZ2 og XZ2 Compact er den reisen vi har gjort i innovasjon, men også endringen i design. Vi minsker størrelsen og runder av designen ganske mye. Og så kommer vi nå med støtte for 4K HDR videoopptak, noe vi er alene om å tilby på markedet, sier Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef i Sony Mobile Communications, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Rister til TV-tittingen

Xperia XZ2 har en utvidet 5,7 tommers Full HD+ HDR  18: 9-skjerm, for å gi best mulig filmopplevelse. Du kan se HDR-innhold ved hjelp av Sonys Bravia TV-teknologi, X-reality for mobil, og XZ2 konverterer også innhold til nær HDR kvalitet. Dette skal gi selv strømmet innhold en kvalitetsforbedring slik at det blir en bedre filmopplevelse.

Sony XZ2 kommer fire nye farger, sølv, sort, dyp grønn og askerosa, og har fått en ny og buet design. Foto: Sony.

 For å virkelig la det leve deg inn i underholdningen har XZ2 fått helt nytt dynamisk vibrasjonssystem som skal gjøre opplevelsen av innholdet enda mer engasjerende. Sonys haptiske vibrasjonssystem analyserer lyddata og lar deg føle handlingen i hendene via vibrasjoner.

Lydopplevelsen skal også være oppgradert, med Sonys kraftigste Xperia-høyttaler noen sinne med S-Force Front Surround. På lydsiden er telefonen også utstyrt med Hi-Res Audio, sammen med DSEE HX-teknologi for oppskalering. Foretrekker du å bruke trådløse høyttalere og hodetelefoner, skal den forbedrede Bluetooth-teknologien LDAC gi deg nær høyoppløst lyd.

–Smarttelefoner er ikke bare en telefon lengre, men en underholdningsmaskin for film, musikk og bilder, sier Skogberg. 

Tar opp HDR-video

Det viktigste med XZ2 og XZ2 Compact er den reisen vi har gjort i innovasjon, men også endringen i design

På kamerasiden har Xperia-flaggskipet også fått en oppgradering, og gir ifølge Sony nå verdens første filmopptak med HLG-format (Hybrid Logg Gamma) i en smarttelefon. Dermed kan du nå ta opp 4K-video med HDR fra mobilen. 

Super slow motion videoopptak-funksjonen er nå oppgradert til 960 bilder per sekund i full HD, og løsningene som «predictive capture», hvor kameraet selv kjenner igjen smil eller bevegelse og tar bilde, prediktiv autofokus og mer er beholdt fra XZ1.

Sony Xperia XZ2 har fått støtte for HDR-formatet Hybrid Logg Gamma, som skal gi bedre fargegjengivelse. Til høyre er Xperia XZ1. Foto: GSMA.

Sonys var tidlig ute med 3D-funksjoner i sine mobiler. Deres 3D Creator-app er også tilgjengelig i XZ2, men har fått mer fleksibilitet. Du kan fortsatt lage 3D-skanninger av objekter eller ansikter på mindre enn et minutt ved å bruke hovedkameraet på telefonen, men i XZ2 og XZ2 Compact er det også mulig å bruke selfiekameraet til å lage 3D-skanninger av deg selv. For bedre kvalitet og høyere oppløsning kan du også etterbehandle 3D-modellene i en egen skytjeneste for enda høyere oppløsning og kvalitet.

Du kan lage din egen virtuelle 3D-avatar til bruk på sosiale medier eller i spill, men du kan også skrive ut en 3D-modell av deg selv eller andre ting du har skannet. Har du ikke din egen 3D-printer, lanserte Sony også et et samarbeid med PostNord, for å gjøre 3D-markedet mer tilgjengelig for både bedrifter og forbrukere.

Nå kan du også 3D-skanne deg selv via frontkameraet på XZ2 og XZ2 Compact. Foto: Sony.

Mer 3D-skanning i mobilen

– Vi har også forbedret 3D-skanningen vi viste fram for første gang på MWC i fjor, nå kan du blant annet skanne deg selv via frontkameraet, etterbehandle dataene for et enda bedre resultat, og vi har annonsert et samarbeid med Postnord, som gir billigere, raskere og bedre 3D-utskrifter, sier Skogberg.

Smarttelefoner er ikke bare en telefon lengre, men en underholdningsmaskin for film, musikk og bilder

Brukerne kan nå få sine 3D-modeller printet ut og sendt hjem med PostNord direkte fra appen 3D Creator. PostNord håndterer hele prosessen, fra den digitale 3D-filen på telefonen, til utskrift og distribusjon til brukerne.

Begge de to nye modellene har Qualcomm Snapdragon 845 under panseret, og støtter Gigabit LTE nedlastingshastigheter. Den kompakte flaggskipmodellen XZ2 Compact har nå fått en fem tommer stor skjerm, noe som gjør den til verdens mest kompakte 5-tommers smarttelefon. Sony fortsetter trenden med å lansere kompakte mobiler som likevel er spekket som toppmodellen, og eneste forskjellen mellom XZ2 og XZ2 Compact er fargene, at sistnevnte ikke har støtte for trådløs lading og at storebror har en litt kraftigere vibrasjonseffekt.

XZ2 Compact har en veiledende pris på 6.000 kroner, og kommer i fargene hvitt sølv, sort, mosegrønt og korallrosa. Xperial XZ2 vil koste rundt 8.000 kroner, og kommer i sølv, sort, dyp grønn og askerosa. Begge modellene lanseres med to SIM-kort, Android 8.0 Oreo og er i salg fra 6. april. Kunder som forhåndsbestiller Xperia XZ2 og XZ2 Compact får Sonys WF-1000X trådløse hodetelefoner til en verdi av 2.500 kroner på kjøpet.

Sony lanserer også tilbehør som matcher de nye fargene, den nye trådløse ladestasjonen WCH20 og et nytt blåtann-headset, SBH90C. Sony satser også på lydprodukter som samtidig slipper inn lyd fra omgivelsene, såkalte open ear-løsninger. STH40D er kablede propper, mens Xperia Ear Duo er helt trådløse.  

Powered by Labrador CMS