2D TIL 3D HOS JVC

Den store nyheten hos JVC var en boks som omformer 2D-programmer til tredimensjonal video. Teknologien kommer også innebygd i TVer.

Den japanske produsenten viste også verdens tynneste LCD-skjerm; en en 32-tommers monitor med 6,4 millimeter dybde.

– Vi ser dette produktet som meget nyskapende og markedsfører det i Norge til spesielle interessegrupper, både på forbrukermarkedet og til B2B, sier administrerende direktør Frank Mathisen.

Han forteller at JVC i Norge nå vil orientere seg mer mot nisjemarkedet for TV. Hit kommer også 3D-omformeren og ekte 3D-TV etter hvert som produktene blir ferdig utviklet. 2D/3D-omformeren ble på IFA vist som en separat boks, men den vil også komme innebygd i TV-apparater. Omformeren baserer seg på polariseringsteknikk. Et vanlig todimensjonalt TV-signal blir gjort om til 3D ved at det blir lagt inn ekstra avsøkningslinjer. Når det kommer frem på skjermen, kan du betrakte 3D-bildet gjennom polariseringsbriller. Det er altså snakk om passive briller og ikke aktive med lukkesystemer, slik eksempelvis Panasonic viste på IFA.

Stor på lyd

JVC har lenge vært store på lyd i Norge, og selskapet er godt kjent for musikkanlegg i miniklassen og på hjemmekino.

– Vi har gamle aner på lyd både i Norge og innen konsernet. Nå presenterer vi mange nye mikroanlegg for musikk og hjemmekino. I tillegg satser vi på såkalte lydplanker basert på veggoppheng. Lydplankene kommer med en egen forsterkerenhet for å gi god lyd, både for to kanaler og til omgivelseslyd. Vi kjenner jo den voksende utfordringen med å få god lyd i de slankeste flat-TVene, sier Mathisen.

JVC kommer med Blu-ray (BD) både som separat spiller og innebygd i hjemmekinoanlegg.

Mathisen opplyser også at JVC-klassikeren Boomblaster, som har stor suksess i Norge, har vært helt utsolgt de siste månedene. I november kommer en ny Boomblaster på lager, blant annet med basestasjon for Ipod.

Powered by Labrador CMS