Sony α68

Pressemelding fra Sony 4. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony introduserer nytt A-mount kamera: α68 med 4D FOCUS

Smarte funksjoner og kompromissløs ytelsesevne for den kresne amatørfotografen

4D FOCUS sikrer rask og nøyaktig autofokus med 79 autofokuspunkter, som er verdens høyeste[i] antall

“Translucent Mirror”-teknologien sørger for kontinuerlig autofokus med opp til 8fps[ii]

APS-C Exmor™ CMOS-sensor med 24 megapixel[iii] leverer høy lysfølsomhet på ISO 100-25600[iv]

BIONZ X™-billedprosessor gir deg bilder i høy kvalitet

Nøyaktig OLED Tru-Finder™, vippbar LCD-skjerm, skjermpanel i toppen og brukerdefinerte innstillinger

SteadyShot™ INSIDE er kompatibel med alle 34 A-mount-objektiver

Videoopptak i full HD med høy bitrate på 50Mbps i XAVC S[v]-format

Det nye α68-kameraet (ILCA-68) fra Sony gir entusiastiske fotografer enda større mulighet til å utfolde seg kreativt sammenliknet med de mange A-mount-objektiver som finnes på markedet.

α68 byr på mange professionelle funksjoner, som også finnes på det kritikerroste α77 II. Som noe helt nytt og unikt har α68 et 4D FOCUS-system fra Sony, som leverer ekstraordinær autofokus ved alle forhold – selv ved lysforhold så lave som EV-2, hvor andre kameraer har store problemer.

Fasedetekteringssystemet benytter seg av så mange som 79 autofokuspunkter, inkludert 15 krysspunkter og et dedikeret F2.8 sensorpunkt til motiver i dempet belysning. Dette resulterer i et hurtigt og bredt autofokusområde med forutsigbar sporing som låser på raskt bevegelige motiver. Takket være den unike Translucent Mirror-teknologien fra Sony, leverer α68 kontinuerlig autofokus med opp til 8fpsii.

Uansett om du tar stillbilder eller lager videoopptak, er du sikret fantastisk bildekvalitet med APS-C Exmor CMOS-billedsensoren på 24 megapixeliii og det brede ISO-området på 100-25600iv. Kombinert med den raske BIONZ X-bilde prosessoren fra Sony, som bruker Detail Reproduction, Diffraction-reducing og områdespesifikk støyreduksjon, får du detaljrike bilder hver gang.

Opptak i full HD skjer med det effektive XAVC Sv-formatet, som sikrer opptak i høy bitrate med opp til 50 Mbps og enestående detaljer og lav bildestøy. Takket være den unike “Translucent Mirror”-teknologien fra Sony får du kontinuerlig autofokus, som enkelt sporer motiver i bevegelse. Resultatet er skarpe og professionelle opptak, uansett hvilket format du velger.

α68 byder dessuten på en lang rekke kreative funktioner til krevende fotografer.

Det er lett å finne det rette motivet i både stillbilder og film gjennom den skarpe og lyse OLED Tru-Finder. Søkeren viser deg 100 prosent av bildet slik at du kan se helt nøyaktig hva du tar bilde av, i høy kontrast og flott fargegjengivelse. Du kan også fokusere manuelt med fullstendig tillit til sluttresultatet.

Som supplement til Tru-Finder kan 2.7-type LCD-skjermen vippe opp til 135 grader oppover eller 55 grader nedover, noe som gjør det lett å finne den rette komposisjonen fra alle vinkler. Kresne fotografer vil også sette pris på det bakbelyste toppdisplayet som gir et et raskt overblikk over kamerainnstillinger, uansett hva du fotograferer, håndholdt eller med tripod.

Akkurat som hos den kritikerroste α7-serien, er det et kontrollhjul bakpå kameraet, slik at du raskt og enkelt kan justere innstillingene. Kameraet har 10 brukerdefinerte knapper[vi] som kan innstilles for å kunne ha direkte tilgang til de vanligste funksjonene. Det er også kontrollhjul på framsiden for raske innstillingsjusteringer. Kameraets solide grep sikrer deg balanse selv om du bruker tunge objektiver eller teleobjektiver.

SteadyShot INSIDE reduserer kamerabevegelser ved håndholdt fotografering. På den måten får du klare resultater med alle kompatible objektiver.

Med Multi Interface Shoe og Multi Terminal kan du utvide din kreative horisont med en mengde valgfritt tilbehør, inkludert blits, lys, mikrofoner og fjernbetjeninger.

Det nye α68 A-mount-kameraet med utskiftbare objektiver fra Sony er tilgjengelig fra mars 2016 for kr 5800 for kamerahuset eller 6700 med DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II objektiv.

α68 (ILCA-68) tekniske spesifikasjoner

Powered by Labrador CMS