Flemming Grundvig Malthe (t. v.) og Claus Malthe med den sammenleggbare elsykkelen EMG Bomber. Foto: Stian Sønsteng

BOMBER OG LOEWE FRA VEIBEL

– Veibel har i to-tre år solgt elektriske sykler av merket EMG, som vi henter fra Trevi. Desidert mest går det av de sammenleggbare modellene.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Claus Malthe i Veibel AS, når vi møter ham på IFA-messen i Berlin i september. Selskapet selger en rekke varemerker for hjem, bil, fritid og arbeidsplassen, og har siden november i fjor representert Loewe i Norge.

Sammen med Malthe, møter vi Flemming Grundvig Malthe. Etternavnet er likt, og de er da også far og sønn.

– Jeg er helt fersk i selskapet, og skal ha hovedfokus på Loewe og EMG, sier Grundvig Malthe.

EMG Bomber

Du kjøper ikke en TV, du kjøper en Loewe!

– Fra italienske Trevi har vi siden 2005 tatt inn dab-produkter, og vi ser et stort marked også for deres elektriske sykler. De sammenleggbare modellene er perfekte å ta med seg i bilen, båten, campingvogna eller bobilen, sier Malthe.

EMG står for Electric Moving Green, og i Berlin viser de to Malthe-karene frem Bomber-modellen, som koster 20.000 kroner.

– Dette er den desidert tøffeste, sier Grundvig Malthe.

TVen Loewe Iconic med 4K oled-panel kommer i 2023, i forbindelse med selskapets 100 års-jubileum, i 55 og 65 tommer. Foto: Loewe

Rammen er i aluminium, det er dempet fjæring foran, skivebremser foran og bak, og LCD-multifunksjonsskjerm. Batteriet på 36V/10Ah er skjult og låst i rammen, dekkene er på 26 tommer, og Shimano-giret har 6 trinn. Motoreffekten er 250 watt, maks hastighet er 25 km/t, og rekkevidden er 60 kilometer. Bagasjebrett, støtte, ringeklokke og lys er inkludert i prisen.

Loewe fortsatt ekte tysk

Blant kundene Veibel leverer Loewe til, er blant annet Soundgarden-kjeden.

– Er Loewe det samme som tidligere, med nye eiere?

– Skytech Group overtok Loewe i 2019. Selv om dette var rett før pandemien, har de hittil drevet med overskudd, og de har kjøpt den gamle Loewe-fabrikken, i Kronach i Tyskland. Mens andre tyske varemerker lever videre med produksjon helt andre steder, skjer både produktutvikling og produksjon av Loewe fortsatt i her, sier Malthe.

Han arbeidet også tidlig på 2000-tallet med Loewe, da CableCom hadde agenturet.

– Nå kommer mange tidligere Loewe-eiere tilbake, for som de sier; du kjøper ikke en TV, du kjøper en Loewe!

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS