Panasonic HX-A500

Pressemelding fra Panasonic 24. mars 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic lanserer HX-A500

Nå kommer verdens første 4K action-videokamera

Panasonics nye videokamera HX-A500 gir bemerkelsesverdige bilder i 4K-kvalitet uansett om man er i sandkassen med barna eller vertikalt på en fjellvegg. Det nye 4K 25p action-videokameraet er utstyrt med Crystal Engine PRO+, designet for å fange raske bevegelser. Kameraet er vanntett, støv-sikkert, og korrigerer skjeve eller uklare bilder. 

Det nye HX-A500 er behagelig å bruke. Med valgfritt tilbehør kan det enkelt kobles til hjelm, bag med et klipp-feste, eller på armen for enkel bruk med en hånd ved hjelp av et multi-case. Videokameraet er klart for opptak uansett forhold, er støv-sikkert[1] og vanntett ned til 30 meter i 30 minutter.[2]  Videokameraet er dermed like godt på badeferie, som på hjelmen i bakkene.

Enkelt i bruk

Enkel bruk var viktig da det nye HX-A500 ble designet. Videokameraet består av to deler, koblet sammen av en kabel. Hoveddelen veier ca. 119g, mens kamera-delen veier kun 31g og er derfor ikke hemmende ved aktiv bruk.

Med HX-A500 er det også blitt mulig å sjekke opptaket mens det pågår. Dette er mulig via den nye LCD fargeskjermen på 1.5 tommer plassert på videokameraets hoveddel. HX-A500 er i tillegg utstyrt med NFC (Near Field Communication), som tilrettelegger for kobling mellom videokameraet og internett-tilkobling på smarttelefon eller nettbrett. Man kan deretter ta opp og redigere videoen ved hjelp av Panasonic Image App, dele via sosiale medier eller spre videoen med UStream.

Opptak i 4K-kvalitet

Selv om kameraet er lite i størrelse leverer det likevel bilder av god kvalitet, selv ved opptak av motiver som beveger seg raskt, for eksempel på sportsarrangementer. Dette er mulig med Crystal Engine Pro+, en rask og intelligent bildeprosessering som gir 4K-opptak med 25 bilder per sekund (fire ganger bedre enn Full-HD). I tillegg har videokameraet en rekke bildeforbedringsteknologier som for eksempel en følsom BSI-sensor som sikrer at man kan fange opp alt som skjer med fullstendig klarhet, selv i situasjoner der det er lite lys.   

Med et action-videokamera er det enkelt å få skjeve eller uklare bilder. Dette vil HX-A500 korrigere ved hjelp av Levelling Correction-funksjonen som registrerer skjeve bilder og korrigerer dette i det endelige resultatet. Bildestabilisatoren vil deretter sikre at filmen ikke blir uklar. Helt nytt er også Slow motion-funksjonen (200 fps, 100 fps, 50 fps) som kan brukes for eksempel til å studere teknikker i bakken eller på golfbanen. 

Mac Berggren, produktsjef for Lumix og videokamera hos Panasonic Nordic, mener HX-A500 vil gi nye muligheter for video- og sports-entusiaster “Hos Panasonic jobber vi for å flytte grenser når det kommer til video-opptak. Med muligheten til å ta opp video i 4K-format uansett hvor du er åpner for flere muligheter enten det handler om å fange viktige familieøyeblikk eller å forbedre golf-svingen“.

Tilbehør tilrettelagt for fleksibelt opptak

Valgfritt ekstra tilbehør til kameraet inkluderer blant annet:

Tekniske detaljer:

 

HX-A500

[1] Complies with IP5X

[2] Complies with IPX8

Powered by Labrador CMS