Sony FDR-AX1E

Pressemelding fra Sony 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye FDR-AX1E leverer opptak med fire ganger så høy oppløsning som full-HD

Ta 4K Ultra-HD-bilder med Exmor R™CMOS-sensor, profesjonell 4K-bildeprosessor og høykvalitets G-objektiv™med 20x optisk zoom og SteadyShot

* «4K» referer til 3840 x 2160 pikseloppløsning gjennom hele denne pressemeldingen

I dag avduket Sony det nye Handycam® FDR-AX1E, det første 4K-videokameraet for forbrukermarkedet. Nå kan videoentusiaster filme i 4K med bilder med uovertrufne nivåer av klarhet og sterke farger som resultat.

Fire ganger mer detaljer enn full-HD

4K-videokameraet FDR-AX1 gjør opptak av 4K og HD-filmer i XAVC S-format, og bruker MPEG-4 AVC/H.264 Long GOP til video og Linear PCM for lydkomprimering, mens filene lagres i et MP4-wrapper. Med XAVC S-formatet er det mulig å lagre neste to timer med 4K-opptak på en 64GB XQD-minnekort. Ved å bytte til full-HD-opptak, kan du lagre neste tre timer med 1920x1080 50p-opptak på et eneste minnekort. For enda mer kompatibilitet med eksisterende forbrukerenheter, er AVCHD-formatet planlagt oppdatert i midten av 2014.

FDR-AX1E er utstyrt med en 4K-bildeprosessor som er avgjørende for den imponerende bildekvaliteten videokameraet leverer. 1/2.3-type Exmor R™CMOS-sensoren fanger virkelig 4K-kvalitet (3840x2160), som inneholder fire ganger så mange detaljer som full-HD, og med hele 50p har den også hastigheten som 4K krever. Bildeprosessoren, som er identisk med den du finner i profesjonelle 4K-videokameraer, behandler raskt signalene som overføres fra CMOS-sensoren og sluttfører bilder i sanntid på 50p.

Bildekvaliteten er også sikret gjennom et høykvalitets Sony G-objektiv™som redefinerer hva et asfærisk objektiv og en spesialdesignet glasskombinasjon kan gjenskape. G-objektivet, som er designet for å levere skarpe bilder og farger i høy kvalitet, setter det banebrytende Handycam®-videokameraet i en klasse for seg selv. I tillegg har objektivet et bredt zoom-felt, som spenner fra vidvinkel til 20x optisk (31.5-630mm 35mm), mens Optical SteadyShot holder opptakene skarpe og stabile, selv ved høy zoom.

Kreative innstillinger og profesjonell ergonomi

Sonys nye videokamera tilbyr en rekke funksjoner som er med på å styrke brukeres kreativitet, blant annet tre ND-filtre for å justere mengden lys som slipper inn i bildesensoren fra objektivet. De fire innstillingene Off (Clear), 1/4-filter, 1/16-filter og 1/64-filter, gir brukeren mulighet til å justere lysforhold mens man beholder ønsket vinkel og blenderåpning selv på solrike dager. Du får også fem malefunksjoner (white balance, gamma, detail, skin detail og matrix) som kan kombineres og endres for å skape uttrykksfulle opptak.

Videokameraet kommer med to innebygde XLR-tilkoblinger som matcher den imponerende 4K-kvaliteten. Her kan du koble til eksterne mikrofoner, om du ønsker å supplere den integrerte mikrofonen. Med en tilkoblet stereomikrofon vil du få et enda mer balansert lydbilde som synkroniseres med videoen for å skape klarere omgivelseslyd og dialog. Lyden fra eksterne stereomikrofoner kan dessuten settes sammen med opptakene fra kameraets integrerte mikrofon.

For å gjøre filmingen enklere, er FDR-AX1E designet med to strategisk plasserte start/stopp-knapper og en zoom-spak som blant annet vil gjøre det letter å gjøre opptak fra lave vinkler. Du får også mulighet til å skifte mellom automatisk og manuelt fokus, samt tilgang på syv knapper hvor du selv kan innstille de funksjonene du ønsker å bruke. Funksjoner for hurtige justeringer underveis inkluderer Marker, Zebra, Peaking, Focus Magnifier, Auto Exposure Level, SteadyShot, Colour Bars og Rec Lamp.

Videokameraet har plass til to XQD™-minnekort som jevnt og raskt tar opp og spiller av 4K-innhold. Som på Sonys profesjonelle videokameraer, kan kameraet skrifte sømløst mellom to minnekort slik at du ikke trenger å bekymre deg for å ha fullt minne midtveis i filmingen. Brukere kan til og med skifte ut utfylte minnekort med et nytt kort med mer lagringsplass mens filmingen fortsetter uten forstyrrelser.

En ultimat 4K-seeropplevelse

Det er enkelt å se på 4K-innholdet som er tatt opp med FDR-AX1E – du kan bare koble videokameraet til en kompatibel 4K-TV med en eneste HDMI-kabel. Sony BRAVIA-TVer får virkelig frem den fulle kvaliteten av 4K/50p-opptak med TRILUMINOS Display som leverer en enda mer vibrerende palett av levende farger som gjør dine opptak mer virkelighetsnære enn noen gang før.

For dem uten en 4K-TV, kan FDR-AX1E enkelt spille av 1920x1080-bilder på en full-HD-TV ved å endre output-innstillingene på videokameraet.

Med et økende antall redigeringsprogramvarer til 4K er det enkelt å «trimme» HD-bilder fra originalopptak, og få bilder med imponerende mange detaljer.

HDMI 2.0 – en ny standard

Med en firmware-oppdatering på internett, vil også FDR-AX1E støtte den helt nye HDMI 2.0. Lanseringen av HDMI 2.0, som nettopp har blitt bekreftet av HDMI Forum, støtter 4K/50p-signaler gjennom en enkelt HDMI-kabel. Med denne oppdateringen til HDMI 2.0 vil FDR-AX1E kunne spille av 4K/50p-bilder på alle HDMI 2.0-kompatible TV-apparater.

Ny, rask XQD™N Serie-minnekort for 4K-opptak

Sony introduserer også den helt nye XQD™N Serien av ultra-raske minnekort som er ideelle for 4K-opptak med Handycam® FDR-AX1E.

De nye minnekortene, som er tilgjengelig i oktober i år, tilbyr en lesehastighet på 120MB/sek og en skrivehastighet på 80MB/sek på QD-N64 (64GB-versjon) og 60MB/sek på QD-N32 (32GB-versjon). Raske overføringshastigheter er gjort mulig av en nyutviklet, intelligent kontroll og optimalisert flash-minne.

Pris og tilgjengelighet

Det nye Handycam® FDR-AX1E 4K forbrukervideokameraet fra Sony er tilgjengelig fra begynnelsen av november 2013. For den komplette 4K-opplevelsen, kommer videokameraet med redigeringsprogrammet Vegas™Pro 12 og et 32GB XQD™-minnekort uten ekstra kostnader.

Veiledende pris er 40 500 kroner.

Powered by Labrador CMS