TCL Xclusive X1

Pressemelding fra TCL 2. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TCL lanserer sitt flaggskip-TV Xclusive X1 på IFA-messen 2016

TCL, én av Kinas ledende produsenter av forbrukerelektronikk og én av verdens største TV-produsenter, lanserer selskapets flaggskipprodukt - et 65” buet QUHD 4K-TV i serien Xclusive X1 - på den 56. utgaven av Internationale Funkausstellung (IFA). Xclusive X1-serien er TCLs nyeste produkt og ble laget for å lede trenden innen LCD-TV-industrien med Ultra-HD-oppløsning, høy lysskarphet, levende fargegjengivelse, dype kontraster og effektivt strømforbruk. Flaggskipproduktet lanseres i Europa i Q4 2016.

Verdens smaleste HDR-TV med lokal dimming

TCLs eksklusive Xclusive X1-TV kommer med flere imponerende funksjoner og viser selskapets nyeste teknologi.

For det første benyttes den miljøvennlige og kadmiumfrie kvantepunktteknologien Quantum Dot, en mest avanserte teknologien som gjør High Dynamic Range (HDR) mer dynamisk ved at TV-apparatene reproduserer rene farger med virkelighetstro lysskarphet basert på den avanserte nanokrystallteknologien. I Quantum Dot-teknologi er dessuten primærfargers bølgelengde smale nok (rundt 40 nm) til å likne en digitalkinos fargeområde med 93 % av DCI-P3 fargespekter.

For det andre brukes et LED baklyssystem med heldekkende lokal dimming (288 soner) som har en lysstyrke på opptil 1500 nit i HDR, 600 nit for standard-TV samt en enorm dynamisk rekkevidde.

Det støtter HDR oppkonvertering (SDR-til-HDR oppskalering) som konverterer SDR-signal til tilnærmet HDR-kvalitet. Det er også utstyrt med et høykvalitets 3-veis høyttalersystem utviklet av JBL, og det svarte krystallpanelet reduserer betydelig lysrefleksjon fra 3 % til 0,9 % og direkte refleksjon med 90 % noe som gjør det mulig å få frem svart hår i svarte omgivelser.

I 360° All-In-One Design finnes ingen skruer eller spalter, noe som bevarer elegansen til selve produktet. 

Den nye Xclusive X1-serien forener den ultimate bildekvalitetopplevelse, høy lydkvalitet, skandinavisk moderne design og et kraftig lyd- og videosystem som sammen skaper en eksklusiv TV-opplevelse. Den 17.4 mm tynne rammen gjør dette til det smaleste HDR-TV med lokal dimming og sist, men ikke minst: TCL-TV i Xclusive-serien støtter Android-TV 6.0, siste versjon av Android TV OS.

TCL entrer luksuksmarkedet og har som mål å bli værende

"TCL Xclusive X1 er ikke bare et ledende produkt innen LCD-TV-industrien, men også det mest avanserte av alle TCLs buete TV-produkter. Med denne eksklusive produktserien holder TCL sine lovnader om å levere industriledende teknologi, glatt design og robuste innholdsløsninger. Med denne lanseringen hever vi vår konkurranseposisjon og dette er TCLs første, men selvsagt ikke siste, skritt mot et sikkert fotfeste innen luksussegmentet," uttalte Alain Pakiry, generaldirektør for TCL Communication & TCL Multimedia i Europa.

Xclusive X1 er TCL sin eksklusive produktlinje og vil konkurrere med andre etablerte varemerker av denne typen og forventes å bidra til at selskapet får et fotfeste innen luksussegmentet.

Den nye 65’’ TCL Xclusive X1-serien (markedsreferanse: U65S9906) vil være tilgjengelig i Europa i Q4 2016 til 39 990 NOK.

Powered by Labrador CMS