Panasonic Toughpad 4K UT-MB5

Pressemelding fra Panasonic 5. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic lanserer verdens første 20 tommers nettbrett med skjermoppløsning på 4K  

TOUGHPAD 4K UT-MB5

I dag lanserte Panasonic verdens første 20 tommers nettbrett med skjermoppløsning på 4K. Toughpad 4K UT-MB5 er designet for profesjonelt bruk i media, salg og markedsføring, og er en del av en ny Ultra-High Definition Toughpad-serie. En Performance-modell som er ideell for 3D-modellering og CAD-applikasjoner og godt egnet for bruk av ingeniører, arkitekter og designere vil bli lansert i første halvdel av 2014.

4K har en oppløsning på 3840 x 2560 piksler, som er fire ganger bedre enn HD og gir derfor en helt ny opplevelse. Toughpad 4K UT-MB5 er et robust og bærbart nettbrett som byr på bemerkelsesverdig oppløsning med 4K og kombinerer dette med berøringsskjerm, og en unik Panasonic Electronic Touch Pen* for pinlig nøyaktig presisjon. 

Toughpad 4K UT-MB5 er designet med tanke på fotografer, markedsførere og selgere. Den har en stor 20 tommers skjerm med 3840 x 2560 pikslers oppløsning, 15:10 høyde/bredde ratio og 230 piksler per tomme som gjør den perfekt for å vise store bilder, A3-tegninger, brosjyrer og multimedia. Den avanserte skjermen og høye oppløsningen gir raske og krystallklare bilder selv om du zoomer inn eller endrer størrelse på bildefilen.

Unik Panasonic Electronic Touch Pen*

Nettbrettet blir også levert med nye og intuitive Panasonic Electronic Touch Pen* som gir en følelse av å tegne eller skrive på papir. Pennen bruker infrarøde signaler for å lese hver eneste piksel på skjermen og kommuniserer med nettbrettet via Bluetooth. Den pinlige nøyaktigheten er mulig fordi pennen kan kjenne igjen hver eneste individuelle piksel på skjermen, den kan kjenne igjen og lagre pennens bevegelser og kan tolke 2048 nivåer av skrivetrykk noe som sikrer at tegninger og skrift blir gjengitt til minste detalj.

“Det finnes en lang rekke fantastiske applikasjoner for den nye Toughpad 4K, som byr på slående visuell 4K-oppløsningsteknologi,” sier Jan Kaempfer, Marketing Director for Panasonic Computer Product Solutions. “Foto- og designstudioer vil ha mulighet til å se detaljer og redigere bilder og videoer på en bedre måte enn noen gang tidligere. Markedsførere av luksusvarer og salgspersonell kan få mulighet til å presentere sine produkter på en stor skjerm med så mange detaljer at kundene får lyst til å kjøpe produktene med en gang. Med denne enheten kan man virkelig si at du tror det ikke før du får se det.”

Verdens letteste og tynneste

Med en vekt på kun 2.35 kilo og kun 12.5mm tykkelse er Toughpad 4K UT-MB5 verdens letteste og tynneste 20 tommers nettbrett. Den har 15:10 høyde/bredde ratio, og er drevet av Intel® CoreTM i5 vProTM CPU. Den har opp til 8GB RAM og NVIDIA® GeForce® grafikk og skjermen kan gi en jevn avspilling av videoer med høy oppløsning uten å måtte bufre innholdet. 

Navin Shenoy, Vise President hos Intel, sier “Jeg ønsker å personlig gratulere Panasonic. Jeg er veldig spent på lanseringen Toughpaden som ikke bare er basert på Intel prosessesorer, men også er verdens første 20 tommers nettbrett med 4K-skjerm. Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet som Intel og Panasonic har hatt i mange år. Panasonic er et selskap som fortsetter å utvikle sine produkter og brukeropplevelser, og Toughpaden er bare det siste beviset på Panasonic sin nytenkning og inovasjon, selvfølgelig basert på Intel teknologi. Jeg håper Panasonic får en vellykket lansering og jeg gleder meg til å se hva de kommer med i fremtiden”.

Toughpad 4K UT-MB5 blir levert med Windows 8.1 Pro allerede installert noe som gjør den klar for fremtidens utviklinger. Den lar virksomheter få bruke sine eksisterende applikasjoner og Office-produkter, og gjør dermed overgangen for IT-avdelingen enkel. Når man kombinerer dette med tilbehør som Panasonic «desktop cradle and carry solution» kan enheten bli brukt både som en stasjonær PC og nettbrett. Dette vil effektivt redusere antall maskiner en designer eller ingeniør må bære med seg.

Goran Mataic, Channel Executive hos Microsoft, sier “Det er positivt at Panasonic kan bringe berøringsskjermen til live med å levere Toughpad 4K med nye Windows 8.1 operativsystem. Denne enheten har en fantastisk berøringsskjerm, konfigurering, sikkerhet og et forbedret brukergrensesnitt og multimediaegenskaper som kundene kommer til å elske.”

Bygget for profesjonelt bruk

Toughpad 4K UT-MB5 tilbyr i tillegg alle de nødvendige grensesnittene for å gjøre det til en praktisk enhet ved profesjonelt bruk. Dette inkluderer inngang for USB 3.0 og SD-kort, inngang for hodetelefoner, og mulighet for smart kortleser. Stativet tilbyr også mulighet for tilkobling til Ethernet og HDMI.

Med et innebygget 1280 x 720 piksel frontkamera, kombinert med en 20 tommers skjerm blir videokonferanser enklere enn noen gang. Nettbrettet har i tillegg mer enn nok plass til lagring av data med 256 GB SSD og SD-kortleser.

Mulighet for tilkobling til Bluetooth og WLAN sikrer at man alltid kan være tilgjengelig, selv på reise.

Panasonic er i tillegg ledende på robuste mobile enheter i Europa så Toughpad 4K UT-MB5 er robust for profesjonelt bruk og kan tåle fall fra opp til 76cm (bottom side, while operating)** og temperaturer fra +5 til +35C**.

Performance for CAD to come

En Toughpad 4K Performance modell blir tilgjengelig i første halvdel av 2014 og er blitt designet for CAD-design og 3D-simulering. Den vil få en enda kraftigere Intel® CoreTM CPU og NVIDIA® grafikk. Den nye Performance-modellen kan erstatte tradisjonelle CAD-arbeidsstasjoner, og har fått positive reaksjoner fra CAD og 3D-design programvareprodusenten Dassault Systemes.

“Vi er veldig spent på dette nye Panasonic nettbrettet. Det kombinerer fantastisk oppløsning, ytelse og mobilitet for å kunne støtte vår 3DEXPERIENCE plattform,” sier Laurent Cherprenet, Solution Experience Senior Director, High-Tech, Dassault Systemes “Vi gleder oss til våre kunder kan nyte godt av denne”.

Toughpad 4K UT-MB5 Standard modell er tilgjengelig fra november 2013 til en veildende pris på € 4509 + mva.Tilgjengelighet og pris for Toughpad 4K Performance modellen vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Toughpad 4K UT-MB5 Standard modell vil bli presentert på Panasonic 4K stand (Hall 5.2/101) ved IFA consumer electronics show i Berlin fra 6.-11. september 2013.

* Option

** Testet ved Panasonic sin fabrikk

Powered by Labrador CMS