Produktsjef Tom Trones viser frem Minuendo Lossless earplugs. Foto: Jan Røsholm

GODT ALTERNATIV TIL FORMSTØP

– Våre ørepropper kommer med elleve ulike tettedeler i esken, så 99 prosent finner noe som passer, sier produktsjef Tom Trones i Minuendo.

Publisert

– Brukeren kan selv justere dempingsgraden i pluggene, og dette gjør at mange musikere og konsertgjengere velger våre øreplugger fremfor formstøpte modeller, sier Trones til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på Larvik gitarfestival den tredje helgen i mars, på produktmessen 4Sound-kjeden arrangerer.

Norskutviklet

Med hendelen kan man trinnløst dempe lyden fra omgivelsene med mellom sju og 25 dB

Minuendo Lossless Earplugs er designet og produsert i Norge, og er et hørselvern hvor brukeren selv kan justere dempegraden uten at det skal redusere lydkvaliteten. Dette gjøres ved en hendel på selve proppen.

Det følger med elleve ulike tetteplugger, slik at proppene kan tilpasses ulike ører. Foto: Jan Røsholm

– Med hendelen kan man trinnløst dempe lyden fra omgivelsene med mellom sju og 25 dB, sier Trones.

Det er ingen elektronikk eller batterier i proppene. De leveres med en oppbevaringsboks, elleve ulike tettedeler, rensebørste og en nakkestropp.

– Øreproppene er utstyrt med magneter som fester de sammen, slik at man med bruk av nakkestroppen ikke mister dem. Produktnavnet «Lossless» er et ordspill på at man ikke taper lydkvalitet eller hørselen, samt at man ikke så lett mister proppene, sier Trones.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Prisen på Minuendo Lossless earplugs er rundt 1.500 kroner.

Powered by Labrador CMS