OnePlus Nord her i fargene Blue Marble og Gray Onyx. I tillegg kommer mobilen i Gray Ash. Pris: 4.700 og 5.700 kroner. Foto: OnePlus

SOM EN TOPPMODELL TIL HALVE PRISEN

–OnePlus Nord oppleves som en toppmodell med 5G, mens prisen er i mellomsegmentet, sier Mikael Åkerström i OnePlus.

Publisert

Han er PR-sjef for OnePlus i Norge og Sverige, og sier til fagbladet Elektronikkbransjen at de med Nord har lykkes i å lage en mobil med ultrarask 5G-tilkopling der de med en rekke smarte valg kan tilby en svært god ytelse og brukeropplevelse til en hyggelig pris.

Mikael Åkerström er PR-sjef for OnePlus i Norge og Sverige. Foto: OnePlus.

– En viktig grunn til at vi kommer ned i pris, er at Nord har Qualcomm-prosessoren Snapdragon 765G 5G. Man kan spørre seg hvorfor vi ikke tidligere har valgt rimeligere prosessorer på våre mobiler, og svaret er at det til nå har vært en altfor stor forskjell på chipper i mellom- og premiumklassen. Nå er mellomklassen blitt god nok, uten at vi må kompromisse med OnePlus-opplevelsen, sier Åkerström.

Under lanseringen 21. juli presenterer OnePlus to Nord-modeller samt et par helt trådløse ørepropper.

OnePlus Buds

OnePlus Buds kommer i tre farger, koster snaut 1.000 kroner, og etuiet lader til 10 timers bruk på 10 minutter. Foto: OnePlus.

– Med OnePlus Buds ønsker vi å tilby ørepropper med lyd av høy kvalitet, estetisk enkelhet og robust funksjonalitet til en svært overkommelig pris til under tusenlappen. Med Warp Charge-teknologien gir 10 minutter lading i etuiet hele 10 timers musikkavspilling. Totalt har man i proppene og det ladbare etuiet 30 timer spilletid, sier Åkerström.

Med OnePlus Buds ønsker vi å tilby ørepropper med lyd av høy kvalitet, estetisk enkelhet og robust funksjonalitet til en svært overkommelig pris

OnePlus Buds har tre aktive mikrofoner i hver propp, 13,4mm drivere, Bass Boost og Dolby Atmos-støtte, samt IPX4-klassifisering.

Fra 4.700 kroner

OnePlus Nord kommer i to modeller; 8GB/128GB RAM/ROM til 4.700 kroner i fargene Blue Marble og Gray Onyx, samt 12GB/256GB RAM/ROM til 5.700 kroner i de samme fargene samt Gray Ash.

– Det er tre ting som gjør dette til den beste telefonen i mellomsegmentet. Den har et kraftfullt kamera, brukeropplevelsen er sømløs og rask, og byggekvaliteten er solid. Kjøper man OnePlus vet man hva man får, og svært mange som først kjøper en OnePlus blir værende lenge hos oss, sier Åkerström.

– Hva er årsaken til det?

– Kvaliteten, og en ting som alltid har vært viktig for oss; at man får mye for pengene. Våre brukere er dessuten en viktig del av produktutviklingen, og de føler seg inkludert. Kjernekundene våre er tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi, og de kan ofte mye. Vi har ikke samme varemerkekjennskap som andre, ønsker å øke denne, og Nord er et viktig steg i denne retningen, sier Åkerström.

OnePlus Nord kommer i to modeller; 8GB/128GB RAM/ROM til 4.700 kroner i fargene Blue Marble og Gray Onyx, samt 12GB/256GB RAM/ROM til 5.700 kroner i de samme fargene samt Gray Ash. Foto: OnePlus.

OnePlus har stort sett hatt ett produkt i markedet, der en ny modell har erstattet den forrige. Nå lanseres Nord bare et par måneder etter toppmodellen OnePlus 8.

Leiðarstjarna

– Tanken med Nord er å tilby OnePlus-opplevelsen i et mer tilgjengelig produkt, til halve prisen, for dem som ikke behøver det ypperste innen hardware, eller voksne mennesker som ikke synes de trenger 120 Hz-skjerm for spilling. Vi vil utvide porteføljen slik at det finnes en modell for alle, og Nord er det første steget i denne retningen, sier Åkerström til fagbladet Elektronikkbransjen.

OnePlus har én gang tidligere forsøkt seg i mellomsegmentet.

– OnePlus X var litt lik, og ble lansert i 2015. Det som er annerledes nå, er at vi selv om selskapet bare er sju år gammelt har langt mer erfaring, sier Åkerström.

Tanken med Nord er å tilby OnePlus-opplevelsen i et mer tilgjengelig produkt, til halve prisen

– Hva med modellnavnet Nord?

– Dette er et vink til Skandinavia og Nord-Europa, men først og fremst en henvisning til Nordstjernen for å minne oss om at OnePlus som selskap hele tiden skal holde en stø kurs, sier Åkerström.

5G-telefonen OnePlus Nord kommer i to utgaver, til 4.700 og 5.700 kroner. Skjermen er på 6,44 tommer og 90Hz. Foto: OnePlus.

Nordstjernen blir også kalt Polarstjernen og Stella Polaris, på norrønt Leiðarstjarna, og er siden den er stjernen som står nærmest himmelens nordpol brukt til å vise veien nordover. Modellnavnet Nord er kanskje også valgt fordi den ene av OnePlus’ to grunnleggere, Carl Pei, er oppvokst i Sverige. Han etablerte OnePlus i 2013 sammen med Pete Lau, og deres første mobil, OnePlus One, kom i handelen året etter.

Nattkamera

I en pressemelding sier Pete Lau, som er administrerende direktør i OnePlus, dette:

– OnePlus Nord er en viktig milepæl for OnePlus, ettersom vi alltid ser etter nye måter å dele den beste teknologien med flere mennesker over hele verden. Vi er glade for å endelig ta inn en mer tilgjengelig OnePlus-smarttelefon som står støtt sammen med de andre produktene våre. OnePlus Nord kombinerer et flaggskipkamera med våre signaturfunksjoner som 90Hz-skjerm, OxygenOS og Warp Charge 30T, for å levere en best mulig smarttelefonopplevelse, sier Lau.

OnePlus Nord har den samme 48MP Sony IMX586-sensoren som OnePlus 8, med f/1,75 lysstyrke og optisk bildestabilisering. På baksiden er det også en 8MP vindvinkel med 119 graders brennvidde, en dybdesensor på 5 MP for bedre bokeh-effekt, samt et makrokamera på 2MP.

– For første gang vi har to sensorer på skjermsiden, slik at selfiene blir bedre. Nettopp selfier kommer veldig høyt opp listen over hva kundene ønsker seg, og her har vi lagt til et hovedkamera på 32MP, som er den høyeste oppløsningen vi har hatt i et frontkamera. Dette støtter også 4K videoopptak opptil 60 fps. I tillegg kommer en 8MP ultravidvinkel med 105 grader brennvidde, perfekt for gruppeselfier, sier Åkerström.

Ladeetuiet til OnePlus Buds lader på 10 minutter øreproppene til 10 timers bruk. Totalt er det i propper og etui strøm til 30 timer. Foto: OnePlus.

PR-sjefen sier oppsettet i prinsippet er det samme som på OnePlus 8, blant annet inkludert nattkamera-funksjonen som kan brukes både i hovedlinsen og ultravidvinkelen.

– Her tar OnePlus Nord opptil ni eksponeringer som settes sammen til klare og lyssterke bilder tatt i mørke omgivelser.

Pete Lau er administrerende direktør i OnePlus. Foto: OnePlus.

Oxygen OS 10,5 er vårt raskeste operativsystem, med nesten 300 oppdateringer som skal bedre brukeropplevelsen

Tre års oppdatering

Når det gjelder skjermen, er denne en amoled på 6,44 tommer med en oppdateringsfrekvens på 90Hz.

– Alle kan sette inn en 120Hz-skjerm, men det er programvaren som er viktig, og vi tror de færreste vil legge merke til at vi har gått for 90Hz for å få ned prisen. Oxygen OS 10,5 er vårt raskeste operativsystem, med nesten 300 oppdateringer som skal bedre brukeropplevelsen. Skjermen i Nord har samme oppløsning som OnePlus 8. Forskjellen er at skjermen i Nord er flat, mens den i OnePlus 8 er bøyd i kantene slik at den kjennes større og mindre samtidig, sier Åkerström.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2020, som ble distribuert 31. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Nord veier 184 gram, og er 8,2 mm bred.

Batteriet i OnePlus Nord er på 4.115 mAh. Mobilen har ikke trådløs lading, men den medfølgende 30 watts laderen fyller det fra 0 til 70 prosent på en halvtime.

– Nord er grundig testet for å tåle vann og at man setter seg på den, men den har ingen IP-klassifisering, nettopp for at den skal komme ned i pris. Vi er svært stolte av at vi selger den med tre års sikkerhetsoppdateringer og to års programvareoppdateringer, slik at man ikke skal behøve å bytte telefonen igjen så kjapt, sier Åkerström.

Powered by Labrador CMS