Ravindra Bhilave med Netgear Nighthawk M6 Pro. Pris: 11.000,- Foto: Stian Sønsteng

KOMPAKT 5G-RUTER FRA NETGEAR

– Det er imponerende mye teknologi i denne lille enheten, som du bokstavelig talt kan ta med i lomma, sier Ravindra Bhilave.

Publisert

Han er senior produktdirektør i Netgear, og på CES 2023 viser han den mobile 5G-ruteren Nighthawk M6 Pro, til 11.000 kroner.

– Med 5G har du støtte opp til 6 Gbps. WiFi 6E gir deg 3,6 Gbps. Du kan veksle mellom 5GHz og 6GHz, samt 2.4GHz, så det er et triband-produkt, og den kan operere på to bånd samtidig, sier Bhilave til fagbladet Elektronikkbransjen.

Uten operatørlås

Nighthawk M6 Pro gir deg wifi på farten

Han understreker at den ikke er låst til én mobiloperatør.

– Nighthawk M6 Pro gir deg wifi på farten, den er ekstremt kompakt, og har en batteritid på 13 timer. Den kan håndtere 32 enheter samtidig. Den kan brukes som hovedtilkopling til nettet, og du kan ta den med på farten. Du kan også kople den til en ruter, og bruke den som et 5G-modem, sier Bhilave.

Størrelsen er 10,5 x 10,5 x 2,15 cm, og det er mulig å kjøpe til et ekstra batteri på 5040 mAh, som også har en driftstid på 13 timer. Hvis man tar ut batteriet, og kopler den til strømnettet, skal Nighthawk M6 Pro dekke et areal på 92,5 kvadratmeter, i In-Home Performace Mode.

Det er mulig å kople til eksterne antenner, for bedre og mer stabil mobildekning.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS